”Det bubblar av självförtroende”

Hultman tror på seger

TRAV

Han har vunnit det mesta.

Men aldrig den öppna klassen i storloppet E3.

Den här veckan ska supertalangen Maharajah ge Stefan Hultman en ny storseger.

– Min dröm är hela tiden att hitta den där riktiga värstingen, och jag tror att jag har en sån nu, säger Solvallatränaren.

Foto: KANAL75
Maharajah och Örjan Kihlström.

Maharajah är med sina fem starter den minst rutinerade deltagaren i lördagens E3-final (V75-6) på Bergsåker. Men det hindrar honom inte ifrån att bli favorit. I uttagningsloppet lekte han hem segern trots ett tufft lopp utvändigt om ledaren och frågan man nu ställer sig är: hur bra är egentligen detta treåriga vidunder?

– Det vet nog ingen faktiskt. Hästen har imponerat och det har inte funnits någon botten i honom. Den finns naturligtvis och snart kommer vi få se den, men jag har inte känt botten i honom än, säger Stefan Hultman.

Genom åren har Hultman tagit fram en uppsjö med toppdjur på träningscampen på Ekerö utanför Stockholm. Men det är inte många han vill jämföra med Maharajah.

– Jag satt faktiskt och tänkte på det i går och jag har haft turen att ha otroligt många fina hästar - Energetic, Pegasus Boko, Gentleman, Naglo, T.B.Winner, Golden Shoes, Calvin Capar - men ska jag jämföra honom med någon är det From Above. Jag tror att Maharajah har kapacitet som honom och har han också samma löphuvud kan det bära långt. Det är ett otroligt råämne. Han är alltid glad och pigg och mjuk och smidig. Det bubblar självförtroende om hästen.

Kullens kung när säsongen summeras

Självförtroende lär behövas när det är dags för V75-spelets sjätte avdelning. Loppet vimlar av riktigt fina treåringar och även om man är ett råämne utöver det vanliga är det inte bara att hämta hem segerchecken på 800 000 kronor.

– Det är ett tufft lopp med flera kolossalt fina hästar. Lou Kronons, Micro Mesh och den finska hästen (Boulder Classico) var alla tre riktigt fina i försöken. Så Maharajah måste ha en bra dag samtidigt som det inte får strula för mycket på vägen. Med ett normalt lopp är han en av dem som kan vinna men samtidigt är han lite färskt så helt säkert är det inte, säger Hultman, som emellertid är säker på vem som står som kullens kung när säsongen summeras.

– Det gör Maharajah!

Triton Sund i guldfinal

Maharajah får sällskap av stallkamraterna Triton Sund (V75-3) och Laughing Stock (V75-5) till Sundsvall. Triton går ut i gulddivisionens final och även han kommer att få många spelares förtroende.

– Han är bra hela tiden. Senast i Boden hade han bara fått en vecka mellan starterna och Örjan (Kihlström) valde att ge honom ett snällare lopp. Men han avslutade bra där ute i banan och hade det inte varit för att han var nära att galoppera 100 kvar hade han varit med på linjen enligt Örjan. Det känns som att hästen är på tårna och nu blir det barfota runt om igen. Vi åker till Bergsåker med förhoppningar och om man inte spikar Conny Nobell, som har visat uppåtform och har spetsläge, tycker jag att Triton ska med på kupongen.

Laughing Stock (V75-5)?

– Var okej näst senast när han vann från dödens men senast var han sådär, lite trög och inspirerad. Därför ska vi göra lite korrigeringar för att höja honom ett snäpp. Vi sätter på honom ett norskt huvudlag. Det har han aldrig haft förut och det brukar kunna ge effekt. Dessutom blir det barfota runt om. Men även om han höjer sig ett snäpp tvivlar jag på att han räcker till seger.

KANAL75