V75-intervjuer inför Unionstravet

TRAV

I dag är det landskamp på Färjestadstravet och därmed deltar en hel del hästar som är okända för V75-spelarna.

Av den anledningen bjuder vi på utförliga tränar- och kuskintervjuer till samtliga hästar.

I potten finns omkring 70 miljoner kronor för spelarna.

Under lördagen är det dags för Unionstravet och V75-omgången bjuder på landskampsstämning mellan Sverige och Norge.

Dessutom är hela 70 miljoner att spela om. En ensam vinnare kan bli 28 miljoner kronor rikare. Sju rätt kan ge 28 miljoner, sex rätt 14 miljoner och fem rätt rätt 28 miljoner, enligt ATG.

Innan tävlingarna ser det ut att vara fördel för Sverige, även om norrmännen är storfavoriter i kallblodsloppet.

V75-1

- 1 Heatison har gått bra på slutet men har haft en paus efter senast. Han kan öppna bra och är gynnad av läget, för om han ska duga på V75 så måste han få ett invändigt lopp med lucka till slut. Han kommer att gå barfota runt om som vanligt, säger Joakim Lövgren.

- 2 Jenspeter Hornline var med i ett lopp där det gick väldigt fort sista 700 meterna, men jag tycker ändå att han borde ha kunnat lite bättre. Han känns fin i jobben men jag är tveksam om den rätta formen finns där. Läget är bra men han är ganska ny i klassen och jag tror att han får det svårt. Ingen av mina tre egna hästar känns speciellt heta, jag är nöjd han gör ett bra lopp. Det blir barfota runt om som vanligt, säger Ulf Ohlsson.

- 3 Sean Trot vann senast men behövde nog loppet och är nog lite vassare nu. Distansen går bra, han är snabb ut och är bäst i spets. Han brukar gå barfota bak och gör det troligen igen. Han har bra läge och är vår bästa chans av tre inom V75, säger Stefan Persson i stall Lähdekorpi.

- 4 Vincenza var knallbra i Drammen sist och har kanonform. Hon är rask från start. Jag prover mot ledningen för att släppa till Staro Allentown. Jag hoppas och tror att vi ska kunna hake på till en plats. Vincenza tävlar utan skor fram och med norsk huvudlag, säger Gunnar Austevoll.

- 5 Staro Allentown är en ruskigt fin häst som kan öppna snabbt om kusken vill. Han har visat fin form på slutet och känns fortsatt fin i jobben. Troligen kommer han att gå barfota fram precis som på slutet och han ska räknas med klar vinstchans, det är nog vår bästa chans av tre hästar inom V75, säger Clas-Göran Björkroth i stall Nurmos.

- 6 Elviria har gjort fina insatser för oss, men nu blir det tuffare när hon även möter hingstarna. Formen är bra och hon är vass när hon får sitt lopp på rulle. Det blir barfota runt om igen men jag tycker inte att någon av våra fyra är riktigt heta denna gång, säger Johan Untersteiner i stall Walmann.

- 7 Foolex var ute i ett vanligt lunchlopp senast och löste den uppgiften på ett bra sätt. Han känns fin i jobben och formen är bra. Nu möter han tuff motstånd och läget är inte bra, men jag hoppas att han kommer förbi många från start. Med ett bra lopp kan han vara med och hugga, och det blir barfota bak som vanligt, säger Dan Widegren.

- 8 Elton Silvio var borta för lite småskavanker men var bra i comebacken där han gick 1.10 sista 600 meterna i tredjespår. Han stumnade lite de sista 100 meterna men borde vara förbättrad med loppet i kroppen. Från det här läget lär han hamna i kön, men har han flyt med tempo och ryggar så har han en fin speed till slut. Jag ger aldrig upp med den här hästen men det ska till mycket tur för att kunna vinna. Han får lätt ömma hovar så han får fortsätta med skor runt om igen, säger Peter Untersteiner.

- 9 Thunderbolt (V75-1) blev det helt fel för sist i ett taktiklopp där det gick 1.17 förste 1000, och där vi hamnade i en rygg som gav upp helt i sista sväng. Formen er finfin och första spåret i andra ledet är jag nöjd med. Ju hårdare tempo det blir under vägen destå bättre för oss. Det blir lätta skor eller barfota fram och aluminiumskor bak, samt norskt huvudlag. Han gynnas av körspö och jag hade streckat honom tidigt på V75-kupongen, säger Frode Fladen.

- 10 Livi Barcelona hade en lång säsong och fick en paus, men jag var väldigt nöjd med comebacken där han hade krafter kvar. Normalt ska han vara förbättrad med loppet i kroppen men det är ändå tufft att begära vinst. Han behöver något lopp till innan toppformen sitter där och han är utlämnad från bakspåret. Som alltid går han barfota runt om, säger Tomas Johansson.

- 11 Rembrandt November (V75-1) var bra som tvåa då jag körde honom på Jarlsberg. Då var vi målfotoslagna av Gentle Tilly. Bakspår är ett minus, och jag tycker att motståndet är tufft. Han går med skor på alla fyra och öppet huvudlag och jag inbillar mig att han har fördel av körspö, säger Eirik Höitomt.

- 12 Glad X.T. hade jag ambitioner med när vi anmälde men från det här spåret blir det svårt. Det blir till att köra på chans och hoppas på tempo. Hästen gick bra på V75 i Lenagen senast och formen ska vara lika bra nu. Hästen går lika bra med som utan körspö. Han har lite lite hov för att köra barfota nu men vi limmar på ett tunt laget så det blir så nära skolös som möjligt. Han har platschans, och det har ju vunnit hästar från spår tolv förut, skrattar Björn Garberg.

V75-2

- 1 Credit Tabac har utvecklats bra i år och gått bra i norsk rikstoto på slutet. Han vann från ledningen näst sist och var tvåa från dödens senast. Han är rätt så startsnabb och distansen går bra eftersom han är allround, men han står lite hårt inne denna gång. Det är lite tufft att tro att han ska kunna vinna utan jag hoppas att han är bland de tre. Jag hoppas att det går att köra barfota fram som i de två senaste starterna, säger Tom Horpestad.

- 2 Classic Tile (V75-2) fungerade ganska bra i travet på Biri senast. Det är en stor häst som växt ännu mer och varit småöm här och där. Men han har bra styrka och fart och jag håller honom högt. Stayerdistans har han inga problem med och spåret är bästa tänkbara. Han går med skor på alle fyra och öronkappa på huvudet. Jag kör ut till start med segerambitioner, säger Kristian Malmin.

- 3 Pine Brook verkar väldigt på tårna, jag tror att vi har prickat formen perfekt på henne. Jag var nöjd trots förlusten senast och hon bör vara gynnad av de tätare starterna. Distansen är en klar fördel, hon har vunnit sina två starter hittills över långt. Jag tror att hon kan öppna hyggligt men hon är rejäl och kan göra en hel del jobb själv. Det blir barfota fram igen och jag blir inte förvånad om hon är långt framme, säger Claes Sjöström.

- 4 Langelidgutten (V75-2) vann väldig lätt sist, men fungerade ändå inte helt optimalt. Stayerdistans har han inga problem med, han går bra på alla distanser. Han är bra från start och bör få en bra position. Han tävlar med helstängt huvudlag sannolikt skor runt om, men vi kanske provar barfota fram. Hästen är så pass bra att han ska räknas med toppchans, säger Lars Anvar Kolle, som kört i de senaste starterna.

- 5 Tipster går från klarhet till klarhet. Han har gått rekord varje gång på slutet så formen måste vara bra. Läget är bra och han bör hamna fint till, han är ingen raket ut men heller inte så långsam. Jag räknar med att distansen går bra även om det är första gången i min regi, för han slösar inga krafter i loppen. Det känns som en riktig barfotahäst, men bakhovarna är fortfarande för dåliga och det blir bara barfota fram som på slutet. Som han har sett ut i de två senaste loppen så tror jag att han är bland de tre, säger Kåre Axelsson.

- 6 Welat Boko var jättebra senast, hon hamnade långt bak i dåliga ryggar men avslutade starkt. Formen är mycket bra och hon blir bättre för varje lopp. Hon kan öppna hyggligt och bör hamna i en bra position. Lång distans är inget problem och hon ska ses vinstchans. Det blir skor som vanligt, säger Clas-Göran Björkroth i stall Nurmos.

- 7 Bamse Gema var jättefin senast och vann med krafter kvar. Han kan bli lite hetsig om man laddar med honom, den här gången blir det en lugn start så därför gör inte spåret så mycket även om det kunde ha varit bättre. Han är mycket lugnare sedan vi plockade bort det helstängda huvudlaget och distansen klarar han. Han bär sina pengar bra och jag tycker att han alltid startar med chans. Han går barfota runt om igen om det går och jag tycker att det ser skapligt ut, säger Christer Nyström.

- 8 Kick Party fungerade inte alls bakifrån senast. Han är uppkollad efteråt men vi hittade inga fel, så denna gång får jag köra lite offensivare. Distansen är den rätta men läget gör att det ända kan bli svårt att komma till. Han går med skor som vanligt, säger Peter Eriksson.

- 9 Best Boy Augustinu är under kraftig utveckling. Han har blivit betydligt starkare den senaste tiden och orkar nu med sin krävande aktion. Jag var väldig nöjd med honom senast och han har fått det bästa spåret han kan få. Han kommer gå med helstängt huvudlag och sannolikt skor på alla fyra hovar. Körsrpö tror jag är en stor fördel för honom. Han är absolut platsaktuell, tror ordinarie kusk Lars Anvar Kolle.

- 10 Tradewind D. var bra vid vinsten senast. Han är skör men brukar gå bra efter vila och vi hade siktat mot det loppet eftersom han tappade en seger längst upp i raden. Det känns som att formen ska vara ännu bättre med loppet i kroppen och distansen går bra. Det är alltid svårt i V75 men han är en riktig löphäst och jag har lite segerförhoppningar. Det blir skor som vanligt, säger Stig Sjögren.

- 11 Ovidus De Retz är den bästa hästen i fältet och över 2 640 meter vill jag inte byta häst med någon. Vi är självfallet beroende av tempo från det här läget men det tror jag att det blir. Jag kan inte hitta ett bättre lopp åt honom och har vi kontakt med täten under på sista rundan är Ovidus de Retz väldigt bra häst mot häst. Körspöet lämnar vi hemma och vi kommer med vår röda långvagn. Utrustningsmässigt går han som tidigare och han bör streckas på alla V75-kuponger, men är absolut ingen spik, säger Björn Steinseth.

- 12 Askö Toy fick ett fint lopp senast, men avgjorde mycket enkelt och var närmast okörd i mål. Hon tog loppet mycket bra och nu är det väl mest spåret emot. Hon är väldigt stark och gynnad av den långa distansen. Det blir skor och ett helstängt huvudlag igen och jag tycker att hon ska vara bland de tre trots läget, säger Per-Arne Persson.

V75- 3

- 1 Sindar är i bra ordning nu och har varit väldigt fin vid vinsterna på slutet. Han vann från ledningen näst sist och från dödens senast. Han är rätt snabb ut även med voltstart och vi vill köra i ledningen om det går. Jag har siktat på det här loppet länge men trodde inte att det skulle bli så hårt. Han går med skor som vanligt och vi siktar på en bra placering, men hoppas ändå att vi kan ge dem en match, säger Leif Turesson.

- 2 Ludde S.R. har bra form och galopperade med chans på segern senast. Formen är fin och han kändes bra i måndagsjobbet. Det gäller att kusken sitter lugn, man har inte råd med några misstag när det gäller V75. Han är inte osäker från start och det blir barfota fram igen om banan är bra. Det är jämna och bra hästar emot, men han är med där framme om det klaffar, säger Tauno Siltala.

- 4 Bodbäckslasse har varit riktigt bra i de två senaste starterna och har toppform. Jag både hoppas och tror att vi kan vara bäst av de svenska hästarna, men de norska ser för bra ut. Jag räknar med att han kan gå en 1.25-tid men det kanske inte räcker. Det blir barfota bak som vanligt och långresan går bra, säger Ulrik Hedberg.

- 5 Prins Marius var väldigt bra senast och är i strålande form. Full distans går jättebra, jag tror att han travar traver runt 1.26. Vi möter någon benhård konkurrent och på förhand är jag väldigt nöjd om han tjänar pengar. Han fungerade bra utan framskor senast så eventuellt går han så igen. Körspö tror jag gynnar honom, säger Jan Roar Mjölneröd.

- 6 Pajahn behövde senaste loppet efter nästan två månaders paus. Han kan bli lite stressad från start och det ska bli intressant att se hur han klarar det svenska voltstartsystemet. Han går med sin vanliga utrustning och ska ha bra segerchans om vi kommer till ledningen, säger Tom Erik Solberg.

- 8 Odins Kjempe räknar jag med kommer ut i andraspår. Jag brukar inte hänga upp mig på spåren på förhand och vet inte heller hur snabba de två svenska hästarna framför honom är från start. Han är hur som helst inte snabb från start men det ska till en bra häst för att ta sig förbi honom om han är först med 500 meter kvar. Han har väl inte direkt någon fördel av dödens men är det en häst i fältet som klarar det är det han. Han går med fyra aluminiumskor och öppet huvudlag. Körspö tror jag inte spelar någon roll för honom. Jag måste tillstå att jag har stora förhoppningar inför loppet på lördag, säger Knut Haakenstad.

- 9 Grindstad Jahn tror jag inte slår Odins Kjempe, det är aldrig enkelt att ta in 20 meters tillägg på så bra hästar. Jag vet inte om Grindstad Jahn har någon fördel av körspö men han är en luring som inte tar i mer än han behöver. Det blir inga ändringar och jag tycker inte att han ska vara helt borta ur platsdiskussionen, säger Kai Johansen.

- 10 Perle Ole har hamnat i ett riktigt getingbo och det blir tufft att stå 20 meter på så bra hästar. Han travade inte som bäst senast men är behandlad efteråt och verkar fin i lugna jobb. Jag tror att formen är fin och det blir barfota fram som vanligt, men nu får vi vara nöjda om han klarar en slant, säger Ulf Sörebrand.

- 11 Love kvävde sig näst sist men visade sig oväntat bra när han vann senast med tanke på att han inte fått ett riktigt lopp på fem veckor. Nu är nog formen ännu lite bättre men han står tufft inne precis över tilläggsgränsen. Det är tveksamt om han kan gå barfota bak igen, troligen blir det bakskor nu. Skulle det stämma så hoppas jag att någon av mina kan vara bland de tre, säger Ulf Ohlsson.

- 12 Stjernelyn får svårt att hämta in 20 meter, speciellt på Odins Kjempe. Han tapper nog lite från start på grund av det trånga spåret, men Stjernelyn gör alltid sitt bästa. Han vann senast han startade i Sverige så körspö är nog ingen nackdel. Vi gör inga utrustningsändringar på hästen. Målet är att tjäna pengar men det är inte omöjligt att han tar en plats, tror Andre H. Stensen.

- 13 Klack Jo har bara gjort en start efter uppehåll och det känns lite för tufft. Han tog det loppet bra och känns jättefin i jobben, så jag tror att han är ännu lite bättre nu. Det blir troligen skor som vanligt och han kan spurta bra om han får rätt lopp. Han brukar övernatta dåligt så därför åker vi på morgonen i stället, säger Jessica Olsson.

- 14 Vingbo Stjärn känns fin i jobben och har bra form. Han är inte så startsnabb och läget är lite lurigt. Det är lite tufft att stå på tillägg men det ska bli kul att se vad han kan göra. Vi siktar på att köra barfota runt om igen men får nog vara nöjda med pengar, säger Åsa Eriksson.

- 15 Haugs Gutten fullföljde okej till fjärdeplatsen i Drammen senast. Han fick ledningen då men fick press och fick släppa till storfavoriten Tangen Scott. Jag tycker att han står knallhårt inne i det här loppet och från tillägg är det bra om han tjänar en slant. Han tävlar med norskt huvudlag och skor, och jag tror att han gynnas av körspö, säger Lars Anvar Kolle som körde hästen i lördags.g.

Aktuell kusk Geir Flåten säger följande om Haugs Gutten:

- Det blev ett ganska tufft lopp. Det är inte enkelt att hämta in 20 meters tillägg på hästar som Pajahn och Odins Kjempe. Han fick ett fint spår och är snabb ur volten, och jag tror att han har fördel av körspö. Han går med samma utrustning som tidigare vad gäller huvudlag och skor. Tar man med fyra, fem hästar är han aktuell, säger Geir Flåten.

V75-4

- 1 Inchmurrin känns fräsch för dagen och har rätt så bra form. Hon är ganska snabb ut och har gått bra i ledningen, jag tror att hon har tagit alla sina segrar därifrån. Jag tror att hon gör ett bra lopp igen men jag har inte den rätta kollen på motståndet ännu. Hon har gått med skor på slutet och gör så igen, säger Kerstin Larsson.

- 2 Late Arrival har gått bra på slutet och jobbar som hon ska så hon håller formen. Andraspåret är inte bra och det gäller få iväg henne felfritt. Det blir ingen snabbstart men hon ska ändå gå i ryggar. Det kan bli tal om barfota bak men det bestäms senare. Uppgiften ser tuff ut i ett jämnt lopp, men hon är inte helt borta och är väl en av tio som ska räknas med lite chans, säger Erik Svensson.

- 3 Joyful Lavec är på gång formmässigt efter sjukdom och vann enkelt från ledningen senast. Det är en bra häst med ett fint läge som kan öppna rätt snabbt. Från ledningen har hon nog chans, men det är tufft emot och vi får se om hon kan hålla undan för de på tillägg. Jag har inte hört annat än att det blir skor som vanligt. Hon har klart bästa av våra tre inom V75, säger Håkan Arvidsson i stall Goop.

- 4 Handy Face var jag klart nöjd med vid segern på Momarken senast. Vi fick täten och segern blev enkel efter att vi hade fått dämpa farten. Det är en häst som drar stor fördel av voltstart kontra bilstart, och spåret är okej. Motstånden är betydligt skarpare än på Momarken och jag tror att det blir tufft för henne att kämpa om segern. Hon tävlar med skor runt om och öppet huvudlag, säger Lars Anvar Kolle.

- 5 Feel The Heat gick väldigt bra efter galopp på Drammen i lördags. Femtespår i volten är aldrig roligt i Sverige, det kan bli trångt, men Feel The Heat är ingen galopphäst och jag tror att det ska gå bra. Vi hoppas få med oss fina pengar, säger Kai Johansen.

- 6 Staro Borderline har ett passande läge eftersom hon är snabb ut. Hon gick bra senast i ett struligt lopp och är på väg mot toppformen. Jag tycker att hon duger bra i klassen och det blir skor som vanligt. Hon är nog bästa chansen av mina tre inom V75, säger Lutfi Kolgjini.

- 7 Linda Chip svarade för ett bra lopp senast, hon spurtade fint och är bra igång. Det är väl inte optimalt med tillägg men spåret är bra. Hon tål att göra en del själv men det är alltid svårt på V75. Hon går med skor, säger Stefan Persson i stall Lähdekorpi.

- 8 Queen Isabella går bra och har fin form, men att det ska räcka för att hon ska vinna V75 tror jag inte. Läget är godkänt och hon kan nog tjäna fina pengar igen, går hon som senast så är jag nöjd. Hon går barfota runt om som vanligt, säger Ulf Ohlsson.

- 9 Beverlyhills Lindy har en bra speed när hon får lifta med i ryggar. Formen är finfin och jag hoppas och tror att hon spurtar till en bra placering men jag tvivlar på att hon räcker till seger. Hon går med skor runt om och öppet huvudlag, säger Eirik Høitomt.

- 10 Kibitka spurtade fint senast och visade fin form. Nu står hon på tillägg vilket alltid är svårt i V75, men om det löser kan hon vara långt framme igen. Senast gick hon barfota runt om och det kan bli så igen, men det bestäms senare, säger Clas-Göran Björkroth i stall Nurmos.

- 11 Ivy L.B. var bra när hon vann från ledningen näst senast. Jag tror nog att hon klarar medeldistans men nu är det nog första gången med voltstart vilket kan vara knepigt. Hon gick barfota runt om vid vinsten och senast gick hon med skor för spara på hovarna, så jag tror att det kan bli tal om barfotakörning igen. Oavsett tror jag att hon får svårt att ta sina 20 meter på Joyful Lavec, säger Håkan Arvidsson i stall Goop.

- 12 The Classic har varit väldigt bra på slutet och är i sitt livs form. Hon har visat sig oöm och positionerna spelar ingen större roll, det viktiga är att hon får bra tempo på loppet. Hon går barfota runt om som vanligt och utan att jag kan motståndet så bra så känns hon som min bästa chans av två inom V75, säger Joakim Lövgren.

- 13 Larome vill inte Åke Svanstedt uttala sig om. Hästen har tagit två raka vinster som ny i hans regi på slutet där hon tävlat barfota runt om. Hon var inte full körbar till slut senast och inte lika bra som gången före, men måste räknas tidigt här ändå.

- 14 Beauty Concrete vill inte Åke Svanstedt uttala sig om. Hästen hade väldigt fin form i somras men verkar vara på tillbakagång nu. Nu är hon bortvald och har bakspår på tillägg. Hon brukar alltid gå barfota runt om men känns inte alltför het.

- 15 Creek's Tamina (V75-4) blev generad på sista bortre långsidan senast men kom tillbaka och avslutade ruskigt fort. Det är alltid tufft att gå bakifrån men då hon står ensam på 40-volten är det nästan som att stå med 20 meters tillägg. Är hon inom skotthåll när det drar ihop sig ska hon vara med långt framme, säger Cato Antonsen.

V75-5

- 1 Party Amor var riktigt bra vid vinsten senast. Det var första gången han kom till spets och han svarade riktigt bra därifrån. Han är startsnabb och vi vill köra i ledningen igen. Distansen går bra och det blir skor och ett helstängt huvudlag igen. Efter den senaste insatsen måste jag ha lite segerförhoppningar, säger Kent Funhammar.

- 2 Royal Steding har inte startat på ett tag eftersom han har haft spårförbehåll men fått dåliga lägen. Vi har siktat på det här loppet och formen är bra, han vann ett provlopp i torsdags på Romme med fem längder på ca 1.16,5. Han är snabb ut men jag tycker att han är bättre bakifrån och vill helst att han körs i ryggar i andraspår. Det blir inga ändringar, han går med skor som vanligt, säger Tomas Enberg.

- 3 Hans G. är jämn och säker men han är svår att sätta in i V75-sammanhang och mest med för att lära. Han är inte så startsnabb och det blir knappast någon ledning, han lever mer på sin styrka än sin speed. Han gick barfota runt om näst senast men det gav inte så mycket och nu blir det bara barfota bak som senast. Det är inte hans sista V75-lopp, jag kör med insidan av huvudet och är nöjd med en slant, säger Fredrik Linder.

- 4 Vic Starlake har varit bra i två starter efter uppehåll, först satt han fast och senast blev det seger. Han har varit struken efteråt men det var bara en säkerhetsåtgärd, alla hästarna i stallet kändes knasiga. Han känns bra i jobben och jag tror att formen är lika fin som vid vinsten. Han är inte så snabb ut och det är bara en fördel om han kan hålla sig lugn och gå i ryggar, i ledningen drar han lätt iväg. Han ska kunna i underkant av 1.15 och bör tjäna fina pengar. Det blir barfota fram som vanligt, säger Hans G Eriksson.

- 5 Kick Back hade besvär med en ömmande hov senast och det blev fusktrav till slut. Nu har jag balanserat om honom och han har känts rejäl i jobben så formen ska vara bra. Han är bara medelsnabb ut så jag hoppas hitta ner i ett vettigt läge. Med en bra resa ska han kunna på bra pengar i alla fall. Han går med skor som vanligt och på det bättre läget är han nog min bästa chans av två inom V75, säger Peter Eriksson.

- 6 Claim On Victory har haft halsproblem tidigare men som åttaåring har han blivit bra sedan han fått gå på utedrift. Han har tävlat bra och formen är fortsatt uppåt. Han är rätt startsnabb men klarar alla positioner. Det brukar bli barfota fram men eventuellt kan det bli barfota runt om för första gången. Han duger nog bra klassen men det är svårt på V75, säger Jonna Silvén.

- 7 Patricia Chill har ganska bra form men hon har fått snabba pengar på sig. Det ser tufft ut och vi får köra för den sista matlappen. Om banan tillåter så går hon barfota runt om igen, säger Mikael L Andersson.

- 8 Quantum Casper har ett dåligt spår men jag tycker inte att motståndet ser så avskräckande ut på pappret. Min häst är inte sämre än de andra norska. Han är inte så snabb från start men tål att gå 800, 900 meter i spåren. Den långa resan är inget problem och hon går som vanligt utans kor bak. Jag tror att körspö är en stor fördel för honom men det blir ändå tufft att vinna. En plats kan han ta, säger Stig Rune Sele.

- 9 Quantum Maximilian blev det fel för på Biri senast när han fick gå en sväng för mycket i tredjespår. Gången före vann han över lång distans men då höll jag får hårt i honom och han tappade krafter under vägen. Det är en bra häst som bara är okej från start. Därför är jag fullt nöjd med spår nio. Han går med järnskor fram och utan skor bak. Jag tror att han kan gå en tid i underkant på 1.15 och jag hoppas på hårt tempo i täten, då ökar våra möjligheter, säger Erik Killingmo.

- 10 American Rock fick en bra placering senast men jag var inte helt nöjd med hans aktion och har därför skott om honom till den här starten. Han kommer nu att gå med järnskor fram och aluminiumskor bak, samt norskt huvudlag. Jag tror att han har fördel av körspö, och han har definitivt fördel om det blir jämnt hårt tempo. Jag tycker att motståndet är tufft och en pengaplacering är målet, säger Leif Gustav Raae.

- 11 K.K.Logistic kom till oss efter den senaste starten och har tränat på bra, han var fin i ett banjobb i måndags. Det känns som en bra häst men läget är svårt. Troligen kan det bli tal om barfota bak i debuten i vår regi, säger Stefan Persson i stall Lähdekorpi.

- 12 Replay fick ju inte världens roligaste spår men han visar i träningen att formen sitter där. Vi hoppas på högt tempo och en inte allt för långt spurt. Han borde inte vara sämre än de andra i det här loppet även om han på pappret, även om han på pappret inte har de bästa tiderna. Det beror naturligtvis på hur det löser sig med positionerna under vägen men jag tycker att han borde vara trippelaktuell. Han har gått med aluminiumskor tidigare men vi har inte bestämt hur han ska gå på lördag, säger Trond Malmedal.

V75-6

- 1 Salin Gid har ett perfekt läge och det ser mycket bra ut på papperet. Han fick ett fint lopp senast men avgjorde enkelt och visade att han inte behöver spets för att vinna. Ledningen är ändå närmaste vägen, nu blir det full laddning och han brukar inte missa från dessa lägen. Han känns fortsatt fin i backjobben och formen är mycket bra. Det blir barfota runt om som vanligt och jag tror på bra chans även om jag inte kan motståndet så bra, säger Jan Swedberg.

- 2 K.L.M. Prelong galopperade direkt i ett stort lopp för ston senast. Gången innan var hon vädligt bra då hon vann ett sprinterlopp från utvändigt ledaren. Hon är riktigt bra när hon är på topp och normalt sett är hon snabb ut. Jag kör till i hopp om att ta täten. Hon går med skor på alla fyra hovar och öppet huvudlag. Jag känner inte till de svenska hästarna men min häst är så pass bra att jag vill värdera henne som ett tidigt V75-streck, säger Hans Christian Holm.

- 3 La Bella Still har varit bra på slutet och var fin i söndagsjobbet så formen lär vara fortsatt bra. Läget är bra och hon bör få en fin position, hon är inte så startsnabb utan har i stället sin bästa bit till slut. Det blir skor som vanligt och jag tror att hon ska kunna vara med där framme, säger Roger Persson.

- 4 Abbe Palema vill inte Åke Svanstedt uttala sig om. Hästen har tjänat snabba pengar i fyra raka V75-lopp på slutet och gick fint i skymundan när han tävlade barfota runt om för första gången senast. Uppgiften ser mer passande ut denna gång och han ska räknas tidigt.

- 5 Merci La Fidele har bra form och är normalt sett inte sämre än någon av de andra norska hästarna i fältet, men vi möter några formstarka svenska hästar. Resan tror jag inte ska medföra några problem. Körspö tror jag inte spelar någon roll för honom, han går knallbra avslutningar oavsett. Han går med aluminiumskor runt om och jag tror att han kan vara med bland de tre främsta, säger Per Dag Hole.

- 6 T.M.Avenue har haft kanonform i åtta, nio starter och även om det har blivit tre ettor tycker jag att han haft stolpe ut. Senast bröt han ner lite i utgång av näst sista sväng och när vagnarna krokade ihop lite klarade han inte det utan hoppade. Sen kom han igen jättebra och gick i mål med sparade krafter i rygg på vinnaren. Han är hygglig ut men ingen raket och jag hoppas att han kan hamna vettigt till. Han hävdar sig bra i klassen och har form så det räcker. Inga ändringar, han går med skor runt om igen, säger Svante Båth.

- 7 Frascati har bra form men läget är inte bra för honom, han är inte så snabb ut och riskerar att bli över från start. Han duger bra för klassen annars men vi får hoppas på lite tur. Det blir barfota fram som vanligt, säger Johan Untersteiner i stall Walmann.

- 8 Löb Cowboyland har väldigt bra form men spåret sänker naturligtvis förhoppningarna. Han kan öppna från start och jag tror att han gynnas av körspö. Han går som vanligt utan bakskor och han ska räknas med segerchans, säger Tom Erik Solberg.

- 9 Foreign Life gick över förväntan efter vila senast. Han känns jättefin i jobben och har gått framåt med loppet. Han har startsnabba ryggar och hittar förhoppningsvis en bra position. Han gör inte bort sig och jag hoppas att han är bland de tre, blir det överpace kan det gå ännu bättre. Det blir barfota bak igen, säger Kjell O Eriksson.

- 10 Moni Rock kändes förbättrad senast när hon satt fast med sparade krafter. Hon går barfota runt om och norskt huvudlag. Körspö tror jag är ett plus men han möter knallhårt motstånd. Jag är nöjd om det blir en bra placering och tvivlar på att han kan räcka till segern säger Gunnar Austevoll.

- 11 He's a Gangster tycker jag svek lite senast, han borde ha varit lite bättre. Nu har han bytt miljö och fått gå ner till havet där han får lite omlagd träning. Han är väldigt Han går barfota runt om igen, säger Lutfi Kolgjini.

- 12 Askö Serve har varit struken för dåliga blodvärden efter senast och stod över lite. Nu verkar det bra med honom, men tyvärr fick vi samma tråkiga spår igen och det kan inte fungera varje gång. Det blir nog skor runt om denna gång, men jag tror att vi får vara glada för pengar denna gång, säger Svante Johansson.

V75-7

- 1 Jewish Banker har fått ett smaskigt läge. Han är snabb ut men jag vet inte om han ska gå i ledningen ännu eftersom han fortfarande är under uppbyggnad efter sin gaffelbandsskada och inte i hundraprocentig form ännu. Han kändes bra när jag vann med honom senast och han hade vunnit enklare om jag hade sparat speeden en bit till. Han är väldigt vass när han får gå på kortspeed och drömscenariot är rygg på Copper Beech. Det blir barfota fram igen om banan är fin och han kan tjäna en bra peng, säger Carl-Otto Göransson i stall Puro.

- 2 Megaman Neo var jag klart nöjd med i comebacken näst senast men jag var inte alls lika nöjd efter senaste starten, då han inte fungerade i svängarna. Det är en häst med gedigen kapacitet och han är ruskigt startsnabb. Jag tror det blir barfota runt om och helstängt huvudlag den här gången. Megaman Neo har dessutom stor fördel av körspö. Hästen er så pass bra att jag vill kalla honom en stor outsider, men jag tror ändå att det blir tufft att göra något åt Copper Beech, säger Lars Anvar Kolle.

- 3 Copper Beech kändes väldigt bra och jag var nöjd senast. Han var bättre än väntat då och jag tror att han är ännu bättre nu. Han går väldigt bra över kort distans, är mycket startsnabb och jag laddar för ledningen. Det blir barfota runt om igen och jag är mycket optimistisk angående han segerchanser, säger Conrad Lugauer.

- 4 Swept To Victory gjorde ett bra lopp senast och visade fin form även om hon var gynnad av det höga tempot. Det känns som en hygglig uppgift och hon kan vara långt framme, även om vi har stor respekt för Copper Beech. Det är meningen att hon ska gå barfota runt om igen och hon är i alla fall vår bästa chans av två i loppet, säger Johan Untersteiner i stall Walmann.

- 5 Timetosaygoodbye var väldigt bra senast, det var det bästa loppet han har gjort för oss. Han känns stark i jobben efteråt och jag tror att han kommer att vara lika bra igen. Det är ett tufft lopp men han är en av dom som kan vinna. Det blir skor runt om som på slutet, säger Fredrik B Larsson.

- 6 Turnaround var riktigt sugen efter en träningsperiod senast och verkar fortsatt väldigt pigg och fin i jobben. Det blev enkelt över lång distans senast men han har gjort väldigt bra lopp även på kort. Han är snabb ut men går bra även bakifrån, någon ledning lär det ändå inte bli med Copper Beech innanför. Han går barfota runt om igen, säger Lutfi Kolgjini.

- 7 Spenga M.Aud bekräftade sin fina form när hon vann på Lenagen senast men den här gången är det primära att sätta ett fint rekord med tanke på avelsvärdet. Spåret är chansartat och konkurrenterna tuffa. Jag förväntar mig inte att hon ska vara med och göra upp om segern, men en låg 12-tid borde hon klara om hon får draghjälp. Hon går utan skor och med öppet huvudlag. Att man får ha körspö i Sverige tror jag inte har någon betydelse för hennes del, säger Eirik Høitomt.

- 8 Loy Lavec hade jag nog hellre fått bakspår med och inriktat mig på finalen nästa vecka. Men det är ingen hemlighet att han är bäst i ledningen så även om spåret är dåligt får Uffe prova rejält från start. Kommer han till ledningen körs han där. Kommer han inte till ledningen försämras chanserna. Det blir inga ändringar, skor runt om, säger Svante Båth.

- 9 Debbie Brodda trodde vi skulle göra ett bra lopp senast, men att hon skulle vinna på det sättet var lite över förväntan. Hon verkar fin i träningen efteråt och ska hålla formen. Jag tror att hon är bäst över kort distans och vi siktar på att köra barfota runt om igen. Läget är svårt men jag tycker att hon är en av dom som kan vinna loppet, säger Reijo Liljendahl i stall Stig H Johansson.

- 10 Vitesse har okej form men möter allt för bra hästar den här gången. Han har tävlat både med och utan skor och hur det blir nu är inte bestämt ännu.

- 11 Matrix Reloaded var godkänd senast utan att visa något extra. Nu har han ett tråkigt läge och får hoppas på överpace, i så fall håller han farten bra till slut. Det blir barfota runt om igen, säger Johan Untersteiner i stall Walmann.

- 12 Global Investment var riktigt bra vid vinsten och gick även bra efter sen lucka senast. Formen är fin men nu är han bortlottad och vi får vara nöjda med slantar härifrån. Han lär gå med skor igen, säger Håkan Arvidsson i stall Goop.

Kanal75

ARTIKELN HANDLAR OM