Sahara Dynamite vann storloppet

”Det blev full körning”

TRAV

Timo Nurmos kunde räkna in ännu en storloppsseger efter Sahara Dynamite vinst i finska Breeders' Crown på på travbanan i Åbo.

Jorma Kontio styrde fyraåringen till seger men inte helt utan dramatik då den svenske derbyvinnaren inledde med att galoppera kort efter start.

Foto: KANAL75

Efter fredagens uttagningslopp var det upplagt för repris med en ny spetsseger från ett perfekt andraspår, men i stället blev det galopp för Sahara Dynamite i startrusningen och ekipaget hamnade sist i fältet. Dryga varvet kvar styrde Jorma Kontio på i tredjespår, fick lite draghjälp av stallkamraten Axel Laukko, men sista halvvarvet fick storfavoriten åter gå utan rygg. Efter 1.10 sista 700 meter avgjorde han ändå tidigt på upploppet och sista biten kunde Jorma sitta helt lugn.

– Det blev full körning från start och jag bestämde mig för att släppa ner den som kom utifrån, men då snubblade Sahara Dynamite till och galopperade. Det blev en onödigt tung resa men han avgjorde i god tid och det fanns krafter kvar i mål, kommenterade Jorma Kontio när han skyndade sig till flygplatsen.

Jorma hann inte ens med segerceremonin eftersom ett plan väntande som skulle ta honom till Österrike och Opal Vikings start under söndagen.

Tvåa slutade Shorthanded Goal som gick utvändigt ledaren sista 1 500 meterna. Timo Nurmos andra häst Axel Laukko fick 1 000 euro för sin sjätteplats.

Sahara Dynamite vann på tiden 1.14,7a/2100 meter och han belönades med knappt 190 000 kronor för segern.

KANAL75

ARTIKELN HANDLAR OM