Succéjockeyn – ny bloggare på Trav365

TRAV

Hon är Sveriges hetaste jockey.

Nu börjar Inez Karlsson blogga på Trav365.

– Jag kommer berätta om mitt fantastiska liv, säger hon.

Foto: KANAL75
Inez Karlsson.

Inez Karlsson, 26 år, är tjejen som lämnade Sverige och karriären som boxare för att pröva lyckan utomlands. Meningen var att Inez skulle jobba med trav men istället lockade galoppen och nu gör hon succé.

Karlsson är ensam om att vara kvinnlig jockey i Chicago men trots det blev hon 2008 års segerrikaste jockey i delstaten Illinois. Detta efter att bara ha jobbat tre år med sporten.

Bara i år har Inez Karlsson ridit in över 16 miljoner kronor. Hennes lön är inte riktigt så stor – men hon tjänar bra.

– Jag har inte så stor koll på hur mycket jag har fått i år men det är över två miljoner kronor i alla fall. Den senaste månaden har jag nog tjänat mellan
20–25 000 dollar, säger Inez Karlsson.

Tuff träning

Bakom framgångarna ligger åratal av stenhård träning.

– Jag är grymt vältränad och när jag körde som mest tränade jag tre timmar om dagen. Det var jäkligt tufft men det gäller att ha disciplin.

Inez Karlsson berättar att den tuffa boxningsträningen har gett henne mycket.

– Jag har nog alltid varit genetiskt muskulös och sedan sitter mycket av träningen från boxningen kvar. Min rygg är oehört vältränad och det är viktigt när man rider mycket. Jag rider ibland över 15 hästar per dag. Sedan tycker jag även att jag har ganska så vältränade armar, säger Inez Karlsson och skrattar.

Bloggar några dagar i veckan

I vinter har hon stationerat sig på banan Tampa Bay Downs i Florida för att erövra nya lopp.

– Jag kommer att blogga några dagar i veckan och berätta om mitt fantastiska liv (eller hur?) och allt annat som händer och sker har i staterna. Det kommer att bli mycket om hästar och hästracing men också om vad som händer och sker utöver det, säger Inez Karlsson.