Opal Viking trea i Bologna

TRAV

Opal Viking nådde inte riktigt fram till segern i ett lopp i italienska Bologna på lördagseftermiddagen.

Nils Enqvists häst var favoritspelad i loppet och slutade trea.

– Han gick hyfsat i alla fall – en perfekt genomkörare inför Nationernas Pris nästa söndag, säger tränaren Enqvist.

Nioårige Opal Viking är inne på sin sista säsong som tävlingshäst. Det stora målet är Prix d´Amerique i januari och någon gång i vår blir han avelshingst på heltid.

– Han har en stenhård avelssäsong bakom sig och nio år gammal har han inte precis sin bästa tid framför sig som tävlingshäst. Han var nog som bäst för två år sedan men kämpar verkligen och vill springa nu också, säger Nils Enqvist.

I lördagens lopp stod Opal Viking ensam med 20 meters tillägg i ett lopp över 2460 meter. Körande Roberto Andreghetti hamnade tidigt utvändigt ledaren och marginalen i mål var inte stor mellan de tre första hästarna.

”Bra genomkörare”

Vann gjorde Geox med Pietro Gubellini i sulkyn på 1.15,1. Opal Viking travade tiden 1.14,6 över 2480 meter.

– Det var tre hästar ungefär inom ett huvuds marginal i mål och jag är nöjd. Det blev en bra genomkörare inför Nationernas Pris där han kommer att stöta på tuffare motstånd än i dag men å andra sidan kommer han också vara mycket bättre till den starten.

Opal Viking är titelförsvarare i Nationernas Pris i Milano nästa söndag. Andra svenskar aktuella för det loppet är Torvald Palema, Triton Sund, Garland Kronos och Beanie M.M. Loppet lottas under söndagen.

Mikael Wikner/Kanal75