STC hjälper Solvalla: Borde gjorts tidigare

TRAV

Solvalla har inte hittat någon ny sportchef än.

Nu ska STC hjälpa huvudstadsbanan med vissa uppgifter.

– Det blir ett effektivare sätt att jobba och det borde ha gjorts tidigare, säger den avgående sportchefen Mattias Stenby.

Mattias Stenby har slutat sin heltidsanställning vid Solvalla. Fram till nyår sköter han en del uppgifter från hemmet men sedan är Solvalla ett avslutat kapitel.

Och i och med att banans organistation krymper efter Stenbys och vd:n Stefan Lundborgs avhopp kommer nu STC (Svenska Travsportens Centralförbund) att hjälpa Solvalla med att skriva propostioner och sköta delar av anmälningarna till deras tävlingar.

– Jag har varit med och jobbat fram den här lösningen och det ingår i omorganisationen. Det är bra att STC kan ta en del av uppgifterna eftersom Solvallas sportavdelning blir mindre. Det här effektiviserar organisationen för att kunna få mer resurser till aktiva och hästägare, säger Mattias Stenby.

Mattias Stenby har inte hittat något nytt jobb i dagsläget.

– Jag har varit på intervjuer och fått några erbjudanden. Men ingenting är klart. Nu ska jag först och främst vara hemma med barnen i november och sedan får jag fundera mer över situationen, säger Stenby.