Stjärnans revansch – nu kan det vara färdigtävlat

Foto: ALN
TRAV

Världsrekordhållaren Beanie M.M. fick sin revansch på Solvalla.

Sist blev hästen för het, men nu visade stjärnan att han kunde hålla sig lugn.

– Nu blir det en till start innan det är färdigtävlat för säsongen, säger tränaren Morten Waage.

Det var tänkt att Beanie M.M. skulle ha startat i Nationernas pris i Milano, men istället blev det Solvalla och The Owners Trophy.

Sist hästen startade på Åby blev han för het och slutade sexa. Men den här gången visade hästen att han även klarar av att starta på tillägg och hålla sig lugn i fältet.

Beanie M.M. hamnade långt bak i kön, gick i tredje spår sista 1 000 och kunde enkelt rå på konkurrenterna.

Både tränaren Morten Waage och kusken Torbjörn Jansson var lättade efter segern.

– Vad läckert. Vi startade hästen för att han skulle få ett lopp bakifrån och det klaffade bra. Han har dragit iväg mycket och det oroar. Nu var han lite lat och jag fick mana på honom, säger Torbjörn Jansson.

– Jag vill alltid vinna, men det känns bra att hästen var så fin att köra bakifrån, fortsätter han.

Start på V75

Nu blir det förmodligen en start till för världsrekordhållaren.

– Det blir kanske start i finalen om han kommer med. Annars får han vila, berättar tränaren Morten Waage.

I V64-2 såg det ut att bli seger för Jägersrotränaren Lutfi Kolgjini med Yukon Boko. Men med bara upploppet kvar galopperade hästen plötsligt i ledningen. Det gjorde det enkelt för Tropical Sun som satt i rygg på ledaren.

– Jag hade siktat in mig på att bli tvåa, räddningen var att Luddes häst galopperade. Min häst hängde på en töm så jag tänkte först och främst ta mig i mål, säger kusken Stefan Söderkvist.

I V64-5 bjöds det på rejäl fartfest då Örjan Kihlström och Zyrano Boko ville till ledningen. Kihlström fick täten och väl där vägrade han att släppa fram Lutfi Kolgjini med favoriten Joke Face som hamnade i dödens. Kihlström och Zyrano Boko höll undan och vann lätt.

– Jag förstod att Ludde var sugen att prova för ledningen. Det var därför jag inte pullade upp något. Det var rätt så bra fart första varvet, säger Kihlström.