Nybrink: Kan smälla – mitt system tål en del stryk

Micke Nybrink om Breeders Crown-finalerna, stjärnorna och Lutfi Kolgjini

TRAV

Hur ska det bli? Kan det här ge något?

Inte lätt att veta – finaler i unghästlopp brukar vara lätta.

Men när det smäller spricker nästan alla.

Mitt system tål en del stryk.

V75 i Eskilstuna, precis som förra året med Breeders Crown-finaler för tre- och fyra­åringar. Och säsongsavslutning i Tipslördag. Nästa år är det Tipslördag-premiär med V75 live redan i början av mars.

Förra året gav sju rätt 149 kronor den här helgen. Sahara Dynamite, Bobtail, Caddie Dream och Yield Boko vann BC-finalerna till låga odds. Jaded, Tom Raider och Global Investment tog ramloppen som hårt betrodda.

Visst kan det bli Viola Silas, Red Hot Dynamite, Acclaim, Yield ­Boko, Caddie Dream … Ni fattar, favoritparad igen. Men det är sällan så enkelt som det ser ut. Det vet alla som spelat några år. Loppen är jämnare än man anar och i slutet av säsongen är många inne på reserven.

Krämpor, hosta, snorkråkor, dålig motivation. Vi hoppas på det.

Viola Silas har förstås toppchans i V75-1. Det är svårt att säga annat om en segermaskin som jagar tolfte raka. Hon såg seg ut i kvalet men vann ändå bombsäkert. Mina motbud är Pebbly (spets nu, ruskigt bra senast) och One Wish (grå – men går alltid 1.10 sista 500).

30 meter bättre

Red Hot Dynamite vinner V75-2, finalen för treåriga hingstar och valacker. I och för sig hotar Kolgjini med att svara ut storfavoriten med Juggle Face – men det blir kanske inte ens aktuellt? Jag menar, Kolgjini ska ju hinna före i starten också. Nej, Red Håtten är 30 meter bättre än de andra, minst, och det krävs mycket för att han ska förlora.

Guldloppet, V75-3, är lika mustigt som utspätt vatten. Det är ­inte lätt att köra högklassiga lopp i högsta klassen så här års. Själv ser jag hellre ett sånt här säckgäng (förlåt) på tillägg i ett flerklasslopp, typ som V64-6 i onsdags där Beanie M.M. vann. Roligare! Vem som vinner nu? S.J.’s Photocopy från ledningen kanske? Men egentligen vet jag inte – det fick bli alla på kupongen.

Yield Boko slipper möta Maharajah i V75-4. Han bör vara hyfsat nöjd med det. Timo Nurmos stjärna såg dunderfin ut i försöket och jag tror inte han går att rubba. Rakas släpper ledningen och utan open stretch blir han kvar i rygg. Spring Erom är minst lika bra som Yield – men att gå i dödens innebär att han måste vara 15–20 meter bättre för att vinna. Och det är han väl ändå inte?

Då blir det inte kul

Silverloppet, V75-5, är aningen ojämnt. Med god vilja hittar jag fem hästar som kan vinna. Device kan förstås rinna undan från ledningen, för vem pressar? ”Rolig på strecken” är Lovely Lidob som känns piggast i en halvtrött samling. Om Access Tooma hittar Bollnäsformen (V75 näst senast) blir det förstås inte kul för de andra.

De fyraåriga stona gör upp i V75-6. Inte så lätt. Calamara Donna (farsans häst) kommer säkert att vara på topp när det är final men hon får kämpa för att slå alla här. Bra chans. Ibiza Broline är jätte­kapabel och om hon funkar går det kanske inte att stoppa henne? Med sex streck känns det säkert, men vem som vinner vet jag faktiskt inte.

Lucas Ness var femstjärnig i ledningen senast och vinner nog om han är lika bra. Nu är Degiorgios häst ojämn så det känns tryggt att ha med hyperkapable Chimall T.T.

Till sist – ett gammalt Nybrink-ordspråk: ”Få hästar vinner från dödens när Kolgjini sitter i spets …”

FAKTA

Helgens tips och system

V75-1: 1, 3, 9 (res 2–4)

V75-2: 3 Red Hot Dynamite (res 2–5)

V75-3: Alla nio (res 1–2)

V75-4: 2 Yield Boko (res 3–1)

V75-5: 1, 3, 6, 7, 10 (res 11–2)

V75-6: 1, 2, 3, 6, 7, 10 (res 4–5)

V75-7: 3, 12 (res 6–2)

1?620 rader/810 krono

Helgens tips

1. 9 One Wish (­Eskilstuna, V75-1)

Lätt att gilla. Spurtar alltid strålande. Liras.

2. 3 Red Hot Dynamite (Eskilstuna, V75-2)

Bästa jackpottspiken. Vinner från dödens?

3. 2 Yield Boko (Eskilstuna, V75-4)

Elitloppet 2010? Spets och slut nu. Singlas.