Travjournalisterna krossade tränarna

Foto: Kanal 75
TRAV

Travjournalisterna spöade upp Solvalla-tränarna ordentligt.

I den prestigefyllda hockeyturneringen var "murvlarna" överlägsna i finalen.

– Det kändes oerhört skönt att tvåla till Solvalla, sa TV4-profilen Patric Skoglund, även utsedd till planens bästa spelare.

Foto: Kanal 75

Breeders Crown-helgen i Eskilstuna inleddes med Hockeyligan Cup 2009. Den avgjordes i Smehallen och var en turnering mellan fyra lag, tre med aktiva travtränare och kuskar, samt ett lag med journalister. Finalen avgjordes mellan lag Solvalla mot journalistlaget.

Det blev en tät kamp till en början och matchen var jämn fram till slutet av första perioden. Då sköt ATG-Live-kommentatorn Anton Lundqvist in pucken mellan benen på Solvallas målvakt Jim Frick. Ställningen var 1-0 i halvtid till journalistlaget, där matcherna avgjordes i två gånger åtta minuter.

Journalisterna tog över

Sedan ändrades matchbilden totalt i den andra perioden. Journalisterna tog över tillställningen helt efter att OTW-redaktören David Neves-Larsson kraftfullt tryckt in 2-0. Därefter var det proppen ur för "murvlarna", samtidigt som Solvalla-tränarna började mattas. Per Skoglund (TV4 och Solvalla) tryckte in 3-0 varefter Kanal 75:s Johan Lindberg, tillika lagkapten, fick göra ett efterlängtat mål enligt honom själv. OTW:s Mats Bergendahl gjorde 5-0 och till slut fastställde Travrondens Per Gustafsson matchresultatet till hela 6-0. Utklassningen var därmed total.

– Jag trodde att Fredde och Henkan hade spelat hockey. Det lät så på dem innan matchen i alla fall, sa Patric Skoglund med glimten i ögat och syftade på bröderna Fredrik B och Henrik Larsson.

Skoglund blev dagens målkung då han gjorde åtta mål totalt på sina tre matcher.

– Det här var i alla fall den viktigaste matchen på hela året. Ärligt talat så var det spel mot ett mål. Det kändes oerhört skönt att få tvåla till Solvalla, fortsatte Vinnares programledare.

Patric Skoglund bäst på plan

Journalistlaget coachades av Kanal 75:s VD Niclas Andersson. Han var mycket nöjd med sina spelare efter matchen.

– Det var ju mycket snack innan matchen om att vi skulle värva Foppa till laget. Men frågan är om att han hade platsat. Alla våra killar var mycket bra. Den mest positiva överraskningen var att bottennivån var klart högre än jag trodde. Där var vi klart starkare än de andra lagen. Matchens bästa spelare var Patric Skoglund utan snack, sa Niclas Andersson.

"Hårt att förlora mot journalisterna"

Solvalla-laget hängde med huvudet efter matchen och stängde in sig i omklädningsrummet.

– Det var hårt att förlora mot journalisterna. Men det är bara att erkänna att de var bättre än oss. Även om det bara stod 1-0 i halvtid så kändes det som att det bara var en tidsfråga innan de skulle dra ifrån, sa Örjan Kihlström.

Solvalla-tränaren Fredrik B Larsson har själv varit aktiv hockeyspelare en gång i tiden. Han hade inget att skylla förlusten på.

– De var bättre än oss och vi blev tröttkörda. Dessutom spelade de med tre femmor medan vi hade två. Själv har inte stått på ett par skridskor på flera år medan journalisterna hade tränat. Det var mer än 20 år sedan som jag själv spelade aktivt, sa Fredrik B Larsson.

Jim Frick i målet

Jim Frick var den som vaktade målet för Solvalla-laget. Frick har en karriär som allsvensk burväktare i ryggen en gång i tiden. Men trots stundtals briljant spel, med bland annat en räddad straff, erkände han att tröttheten tog över.

– Det var inget snack om att de var bättre laget. De var fysiskt sätt mer starka än oss och själv tog jag fullständigt slut. De sista fyra minuterna trodde jag nästan att hjärtat skulle stanna. Då var det en rejäl anstormning mot målet, pustade Jim Frick.

Kolgjini inte imponerad

En som däremot inte var så imponerad av journalisterna var Lutfi Kolgjini. Han representerade lag Sydväst som kom trea, efter att ha slagit Eskilstuna/Örebro i matchen om tredjepriset.

– Vi kom undan med hedern i behåll. Jag har inte stått på ett par skridskor på sju år medan journalisterna hade tränat. De har helt enkelt haft mer tid att träna än vad vi travtränare har haft. Det är enda skillnaden att de vann. Men jag är inte ett dugg imponerad över deras insats, sa Lutfi Kolgjini.

Han antydde också att det bitvis var tuffa tag på isen.

– Jag trodde att det var på lek när vi kom hit. Men jag insåg snabbt att det var blodigt allvar.

Det var också något som Solvallas Claes Sjöström fick erfara.

– Jag fick en blåtira, så det var tufft, medgav Sjöström.

Många av tränarna led av rejäl träningsvärk när de senare på dagen linkade omkring på auktionen av Rix FM-hästarna.

– Det känns ända från nacken ner till fötterna, sa Ludde Kolgjini.

Luddes son Adrian storspelade för övrigt i målet för lag Sydväst. Utan honom som målvakt hade de haft betydligt fler siffror i baken.

Michael Carlsson, Kanal 75

ARTIKELN HANDLAR OM