De satsar mot storlopp i Dubai

Foto: Foto: Stefan Uppström/Skandinavisk galopp/
Snow Runner tillhör eliten i Skandinavien och nu blir det en tripp till Dubai i vinter. Här är det Annelie Hollstenius som rider hem en seger.
TRAV

Snow Runner har imponerat hemma i Sverige.

Nu ska hästen matchas mot stortävlingar i Dubai.

– Tanken är att vi åker dit i januari, säger Jägersrotränaren Vanja Sandrup.

Snart byter Vanja Sandrup Jägersros slitna galoppbana mot Dubais flotta galopparena.

Vanja Sandrup har planer på att starta sin sexårige stjärna på den arabiska halvön.

– Hästen har varit så otroligt bra här hemma så det skulle vara kul att se hur han står sig i Dubai. I handicaploppen där nere är det minst 100 000 kronor för en vinst så det lockar väldigt mycket. Ett spännande äventyr, säger Vanja Sandrup som har ett 15-tal hästar i träning.

30 miljoner i förstapris

I slutet av mars går Dubai World Cup där vinnaren får sanslösa 30 miljoner kronor.

– Dom kör i gång ett meeting efter nyår som heter Dubai Carneval Racing. Tanken är att min häst ska starta i ett par lopp där. Den är inte tillräckligt bra för World Cup, säger Vanja Sandrup och skrattar.

En satsning i Dubai låter kostsamt – men Jägersrotränaren berättar att arrangören betalar både flygresor och uppehälle för den närmaste klanen runt hästen.

– Det är så klart riktigt bra. De vill locka hit många hästar från hela världen och därför betalar dom det mesta. Dessutom får en skötare gratis boende och de hjälper en till och med att mocka. Risken finns att man istället blir uttråkad.

Snow Runner har i år tre segrar på elva starter och har tjänat strax över 340 000 kronor.

– Hästen har varit riktigt bra här hemma och därför känns det spännande med Dubai-satsningen. Hästen är väldigt okomplicerad och fräsch och det talar till hans fördel.