Amatören: Proffsen tror att de är kungar

Foto: ALN
TRAV

I går kritiserade Robert Bergh amatörkusken Dick Sjöström efter styrningen på V65.

Nu svarar Sjöström.

– Proffskuskarna tror att de är kungar, säger han.

Det var i första sväng av V65-6 i går på Umåker som den omdiskuterade händelsen inträffade.

Flera kuskar körde hårt från start på sina hästar och Dick Sjöström, som körde Regal Amok, gick efter 200 meter ner i andra utvändigt – en position Robert Bergh tyckte att han hade rätt till.

– Det var tur att det var jag som satt i andraspår, annars hade det blivit en olycka, sa en upprörd Robert Bergh direkt efter loppet.

”Skärrade”

Nu, en dag senare, har Robert Bergh kollat på loppet igen.

– Det är inte bara Sjöström som jag tycker kör snävt. Flera kuskar från spåren utifrån kör hårt och det är konstigt att det inte inträffade en olycka, säger Bergh och fortsätter:

– Det är helt otroligt att ingen bestraffas för det som hände. Alla kuskar i loppet var skärrade och det här visar på hur domarna jobbar. De kan bestraffa oss för småsaker men sådana här allvarliga saker struntar de i.

”Vill få bort oss amatörer”

Amatörkusken Dick Sjöström tycker inte att han gjorde något fel i loppet.

– Jag hade full plats att gå ner i andraspår och det var ingenting att bråka om. Bergh överreagerade och det har proffskuskarna ett behov av att göra.

Vad menar du?

– De kuskar som kör lopp varje dag har ett behov av att hävda sig. De vill få bort oss amatörer och de tror att de är kungar. Jag flyttar aldrig på mig bara för att Robert Bergh skriker åt mig. Bara för att proffskuskarna är duktiga så har de inga egna lagar att gå efter.

Även Sjöström riktar hård kritik mot domarna.

– Måldomarna är väldigt snälla mot proffskuskarna. De försöker hålla sig väl med proffsen och det syns så jävla tydligt. De är betydligt mer hårda mot oss amatörer. Jag kan bli bestraffad för en sak Robert Bergh aldrig skulle bli straffad för.

Köpte resonemanget

Umåkers sportchef, Peter Fahlén, säger så här om händelsen:

– Måldomaren köpte Robert Berghs resonemang och valde att inte bestraffa någon.

Trav365 har förgäves sökt måldomaren på Umåker.

ARTIKELN HANDLAR OM