Lövgrens stjärna vann 400 000 kr

TRAV

Brioni fortsätter att rada upp segrarna.

Joakim Lövgrens stjärna vann tyska Breeders Crown och tjänade drygt 400 000 kronor.

Ännu mer succé blev det för Lövgren då han även Breeders Crown för äldre ston med Donna Clara.

Efter tre raka segrar på Vincennes var det nu dags för Breeders Crown. Brioni spelades till storfavorit på banan i Gelsenkirchen. Han kördes till ledningen efter ett drygt halvvarv och fick sedan bestämma i 1.16-tempo i täten. In på upploppet blev han rejält utmanad av Gustav Diamant som gick i närkamp. På insidan försökte Sir Karan men fick aldrig riktigt fritt fram den sista biten. Brioni gick undan till en säker seger på tiden 1.15,0/2000a. Tvåa blev Sir Karan och trea Gustav Diamant.

Förstapriset var drygt 400 000 kronor och därmed har hästen tjänat över 1,5 miljoner kronor i år - på bara sju starter.

– Han vann lätt och hade tussarna kvar i öronen. Det fanns krafter kvar i mål, sa skötaren Francois Travert efter loppet.

– Det var skönt att loppet inte blev så tufft och han var pigg efteråt. Nästa start blir på Vincennes om cirka tre veckor. Då har han ett nytt lopp där nere som passar jättebra.

Körde in drygt 800 000 kronor

Succén fortsatte för Joakim Lövgren då han lite senare även vann Breeders Crown för äldre ston med Donna Clara. Han gav hästen ett fint lopp i tredje par utvändigt, samtidigt som det var hårt tempo i täten. Trots att det var långt fram in på upploppet avslutade Donna Clara strålande till en säker seger. Vinnartiden blev 1.14,9/2000a och förstapriset även här var drygt 400 000 kronor. Det innebar att Jägersro-tränaren körde in en bit över 800 000 kronor denna söndag i Gelsenkirchen.

Michael Carlsson/Kanal75