Sju rätt – nu är jag extra kaxig

TRAV

Förluster är lätta att hantera, vi spelare är vana.

Men hur gör vi efter en vinst?

Fortsätter som tidigare eller pumpar upp volymen?

Leva eller dö? Man eller mus? Det är frågan.

Jag hade sju rätt i lördags. Jag är fan bäst. Helst hade jag velat spela enbart V7, inte V75, och i så fall kunnat hämta ut två och en halv gånger 7 200, alltså 18 000 kronor. Nu fick jag nöja mig med 8 000.

40 procent av mina vinstpengar frös inne och går till lördagens jackpott.

Jag visste att det skulle bli så. Känslan var att fem rätt skulle ge noll. Sådana gånger vill jag kunna spela enbart V7. Jag vill slippa vara med och slåss om tröstslantar som jag ändå inte tror kommer delas ut.

Inför nästa år kräver jag att ATG fixar den här möjligheten. Om det nu går på V64 måste det förstås funka även på V75. Om de inte fixar det kommer jag inte att spela V75 de gånger jag anar att det blir femrättsjackpott. Gör som ni vill, ATG, men jag är en ganska bra kund. En ”ofta och mycket”-spelare. ­Antar att vi är hyfsat viktiga i slutändan, vi stammisar.

Den försiktige gör mig förbannad

När jag vinner lite, som i lördags, vad tror ni händer då? Jag blir glad, okritisk, spelsugen och övermodig. I’m back! Mina insatser ökar, jag ringer runt till kompisar och ”tycker att det ser jävligt intressant ut i kväll”. Varje kväll. Ett tag.

Det finns folk som hanterar vinster ”bättre”. Jag känner en snubbe som alltid spelar försiktigt, 40 V, 20 VP eller kanske V64 för 96 kronor. Hans liv kretsar kring trav men han har aldrig spelat på riktigt om ni frågar mig. Han är så fyrkantigt förutsägbar och försiktig att jag nästan blir arg. När han vann 400 000 för några år sedan var vi överraskade. Vi grattade med knuten näve i fickan, svor inombords. Inte han.

Någon dag efter stod jag bakom honom i spelkön. Han lämnade in en V64 – för 72 kronor. Jag knäade. Hur kan man ha sådan kontroll? Hur kan man vara så… död som människa?

He he, jag känner mig jäkligt levande i?dag. Tyvärr har jag gjort en fasansfull upptäckt. V65 körs på Jägersro i kväll. Finns det något som jag inte grejar så är det just V65 på Jägersro. Mitt saldo där de senaste åren är katastrofalt. In: massor. Ut: noll. Vanligtvis har jag två rätt och spricker alltid på åtta hästar där en treoddsare vinner. En treoddsare som jag trodde var en chanslös 25-oddsare.

Jag tycker ändå att det ser lite intressant ut i kväll?…

Gammalt Nybrink-ordspråk: ”När Verbeeck dyker upp blir catchdrivers yra som höns.”

FAKTA

Veckans tips

1. 7 Macho Gossip (Solvalla, V64-1) Tuffing.

Passivt senast. Mot formen. Drag.

2. 1 Palle Fager (Solvalla, V64-5)

Mycket bra. Snabb ut. Läge för spets och slut.

3. 5 Titicaca Brick (Solvalla, V64-2)

Fin på slutet. Ner i klass nu. Ska passas tidigt.