”Hon har varit bra hela livet”

Finska Kriterie– och Derbyvinnaren lekte med motståndarna på Solvalla

Foto: KANAL75
TRAV

Hon har vunnit finska Kriteriet och Derbyt.

Under onsdagen visade segermaskinen Target Hoss upp sig i Sverige då hon enkelt vann det sista försöket i Solvallaserien.

– Det är en hård märr. Hon har varit bra hela livet, säger Jorma Kontio efter loppet.

Den finska stjärnan Target Hoss har skördat fina framgångar i Finland med seger i både Kriteriet och Derbyt. Under onsdagens tävlingar på Solvalla fortsatte succén i Sverige då hästen enkelt vann den sista dellöpningen till Solvallaserien.

Hästen kunde lätt komma till täten och fick sedan bestämma från start till mål. Unghäststjärnan Lord Capar försökte utvändigt, men var inte frisk för dagen och slutade långt bak i loppet.

I och med Target Hoss seger på Solvalla har hästen nu sprungit in över två miljoner kronor det här året.

– Det är en hård märr. Hon har varit bra hela livet, säger kusken Jorma Kontio efter segern.

Vinst för Afrodite Run

Första segern i karriären blev det för amatörtränade Afrodite Run. I den 33:e starten kom äntligen den första vinsten. Torbjörn Jansson och hästen attackerade i spåren och utmanade ledaren Palle Fager. Det blev hårt i mål, men Afrodite Run var först över mållinjen.

– Hon har gjort bra lopp tidigare så det här var inte så väldigt överraskande. Hon är stark och kämpar på, säger Torbjörn Jansson efter loppet.

Kvällens stora skräll stod Kaj Widell för då ha slog till med 65-oddsaren Gentle Action i V64-3. De spurtade snabbt ute i banan och utmanade ledaren Jerka Tilly som fick ge sig strax före mål.

– Han är riktigt bra på att hålla farten. Jag hade hoppats att det skulle går fort i loppet, säger tränaren Patrik O Sundberg.

Han berättar att hästen mäter hela 1,75 meter i mankhöjd vilket kan vålla en hel del problem.

– Det är svårt att hitta utrustning åt honom. Vi får improvisera och vi fick ta bort käken eftersom den inte räckte till, säger han.