Bulldozern gör köttfärs av allt

TRAV

Jackpott på V75. Det är fint.

Hoppas bara vi får spela V7 snart.

Hoppas ATG får tummen ur röven.

Ryck tussarna. Vik fram pisken. Fixa.

Jag spikar tre kanoner men inte Järvsöfaks.

Gävles finalomgång i morgon är rolig. V75 är nästan alltid det på förhand. Jag har ingen känsla av att femmorna fryser inne, loppen är för jämna, många kan vinna.

I V75-1 spikas Trade East nästan överallt. På min kupong får han sällskap av sju hästar. Inte för att han är dålig, tvärtom – det här är bästa hästen och han har verkligen glänst på slutet. Men den här gången vankas det svar invändigt och gas utifrån. Flera konkurrenter bakom startsnabba hästar laddar för spets. När killar som Tony Wallin, Daniel Olsson (med skriftlig körorder från Lutfi Kolgjini …) och Jorma Kontio ska till ledningen är det ingen lek. Då kostar det plenty att ta sig förbi. Visst, Erik Adielsson är ju inte helt dum i huvudet; han kan förstås lägga om taktiken och vinna på att de andra dårarna kör sig trötta.

Jag vill ändå gardera Trade East. Han ska resa långt och när man hittar hästar som Sundo Lava och Cloria Victis begravda i botten av strecklistan vaknar en liten djävul till liv.

Brianson är draget i V75-2. Han är i knallform och har ett perfekt läge. Som tioprocentare är han helt enkelt vansinnigt felstreckad. Loppet känns ändå obehagligt lurigt Quattro L.G. riskerar att bli hängande och Coldplay Pellini ska övernatta borta för första gången. Måla på, blir rådet, ta helst alla.

Guldloppet vinner Commander Crowe. Motståndet ser ut som Eskilstuna en tisdag. Puros kanon slipper möta Triton Sund och Torvald Palema och gör köttfärs av allt. Räkna med att Peter Ingves skickar fram sin bulldozer till ledningen och sen kör han 10,5 sista 1 000 till lätt seger.

Alvena Pampas har jag hållit på med ett bra tag. Jag fattade tidigt tycke för Per Lennartssons treåring. Han ser härligt okomplicerad ut och är en sån där man kan köra lite hur som helst med. Senast krossade han stackars Sanity (såldes för 780 000 i fredags) och vann med 20 meter från dödens på 1.14,3/2 140 auto. Per Lennartsson berättar att Alevana Pampas troligen kommer att vara en av de bättre fyraåringarna i landet nästa år. Han säger också att det är pang på som gäller nu, inget finlir. Mina takter. Spika och bläddra vidare.

Järvsöfaks ska ta seger 200 i V75-5. Det skulle förstås smaka att avsluta en enorm karriär med seger på den bana han slagit världsrekord på. Han har bra chans, det har han ju alltid. Men Mörtvedt Jerkeld är minst lika bra numera och om Frick lyckas ta spets blir det hemskt jobbigt. Tangen Scott med Björn Goop streckas blixtsnabbt medan Hallsta Lotus åker med som skräll (4 %). Lome Stjernen ska gå barfota för första gången – jag hakar på.

V75-6 vinner väl Magic Space. Sättet han avgjorde på senast på Jägersro imponerade. Med en axelryckning klev han förbi efter en visslande snabb sista sjuhundring. Läget är perfekt, världens bästa kusk kör och det där snacket om att hästen är en sprinter är både jag och tränare Roger Walmann trötta på.

Hanoi har fin chans i sista men det är ganska hårt emot, innerspår bakom bilen är lurigt och jag vill gardera. Sex hästar fick jag råd med. Skrällbuden är Access Tooma som inte fick chansen senast och Q.Forty Five som vinner snart.

FAKTA

Nybrinks system och tips

V75-1: 2, 3, 4, 5, 6, 7, 10, 11 (res 1–8)

V75-2: 2, 5, 6, 7, 9, 11, 12 (res 3–10)

V75-3: 7 Commander Crowe (res 10–1)

V75-4: 4 Alvena Pampas (res 2–6)

V75-5: 1, 5, 8, 9, 10 (res 3–2)

V75-6: 3 Magic Space (res 6–11)

V75-7: 2, 3, 5, 7, 8, 9 (res 4–6)

1 680 rader/840 kronor

Helgens tips

1. 4 Alvena Pampas (Gävle, V75-4)

Slugger och löfte. Pang på nu. Bara att spika.

2. 3 Magic Space (Gävle, V75-6)

Underbar senast. Fint läge. Borde vinna.

3. 2 Brianson (Gävle, V75-2)

Mycket bra form. Får bra resa. Skrällbud.