”Jag tror ändå inte att jag kan vinna”

Örjan Kihlström ska åka på semester till Thailand

Åke Svanstedt, Erik Adielsson och Örjan Kihlström.
TRAV

Det är rekordjämnt i V75-ligan och den avgörs förmodligen först i slutet av året.

Då åker Örjan Kihlström på semester till Thailand på annandag jul.

– Jag tror ändå inte att jag kan vinna ligan, säger stjärnkusken.

Jägersrokusken Erik Adielsson har tagit 44 segrar på V75 under året. Han skuggas av Örjan Kihlström och Åke Svanstedt som båda har 42 vinster.

På lördag går kampen vidare. Erik Adielsson har flera bra chanser – men Örjan Kihlström hoppas kunna vinna något lopp. Bland annat kör han storfavoriten Magic Space i den stjätte avdelningen.

– Han var väldigt bra senast och vann enkelt. Nu är det längre distans men jag tror inte att det spelar så stor roll, säger Kihlström.

Magic Space startar från spår tre på Gävle.

– Hästen är ganska normalsnabb ut och vi räknar med att få ett bra lopp.

Siktar du mot ledningen?

– Vi får se. Antingen det eller så kör jag i ryggar.

Förutom Magic Space kör Örjan Kihlström Rambo Lambo (V75-1), Swept to Victory (V75-3), Daytona Ås (V75-4), Lome Stjernen (V75-5) samt Big Star (V75-7).

– Rambo har jag aldrig kört tidigare men hästen har varit bra. Synd på läget. Swept to Victory har varit riktigt bra på slutet men rår så klart inte på Commander Crowe. Förutom Magic Space är Daytona Ås en hygglig chans.

Du har två segrar upp till Erik Adielsson. Hur ser du på V75-ligan?

– Det blir svårt att vinna för mig. Dels är det många V75-tävlingar kvar som går söderut. Och då har alltid exempelvis Hans Adielsson mycket hästar med i loppen. Dessutom ska jag på semester till Thailand. Jag åker på annandag jul och blir borta i två veckor. Så jag missar drygt 1,5 tävlingsdag då.