SVT-stjärnan om storvinsten

TRAV

Han gör succé i den hyllade kriminalserien Morden i SVT.

Vid sidan om skådespeleriet kopplar Göran Ragnerstam gärna av med trav.

Här berättar han om storvinsten och tipsar om nya vinnare till jackpotten på V75.

– Jag har vunnit 100 000 kronor som mest men även varit och sniffat på miljonerna, säger Göran Ragnerstam.

Foto: BJÖRN LINDAHL
Göran Ragnerstam

Stjärnskådisen är högaktuell just nu. Varje onsdag ses han i SVT:s kriminalserie Morden som ses av miljonpublik varje onsdag. Där spelar han en framträdande roll i karaktären Claes Grimme som är rättspsykiater. Serien är en fristående fortsättning på den kritikerrosade serien Graven som visades för några år sedan. Han har tidigare även haft roller i filmer som Arn, Wallander, Offside, Hotet, med flera.

– Det är fem år sedan vi gjorde Graven och det var kul att göra en fortsättning. Extra roligt att den har fått så väldigt bra mottagande, säger Göran Ragnerstam till Trav365.

Samtidigt spelar han huvudrollen i pjäsen Hållplats på Stockholms stadsteater. Den hade premiär för några veckor sedan och har fått fina recensioner.

– Vi spelar för utsålda hus flera gånger i veckan och det är också roligt. Vi kommer att spela pjäsen fram till januari så det är fullt upp, berättar han.

”Var jäkligt nervöst”

När Göran Ragnerstam inte filmar eller står på scen kopplar han gärna av med trav. Han är intresserad av spel på hästar sedan flera år tillbaka och har haft en del fina framgångar.

– När jag har tid så lämnar jag gärna in både V64 och V75. Har jag inte haft möjlighet att läsa på kan det bli en Harry Boy. Jag är ingen storspelare utan brukar spela för en hundring ungefär. Antingen spelar jag själv eller så går vi ihop några stycken och spelar tillsammans. Jag har framförallt en kompis som jag brukar prata trav och spela med.

– På sommaren blir det lite mer och då brukar jag även gå på trav ibland. Favoritbanan är Årjäng där jag har haft tur på spelet två år i rad. Förra sommaren vann jag och en kompis 100 000 kronor när V75 kördes där. Jag har sommarställe på Orust och brukar varje sommar bila 18 mil till Årjäng när V75 går där. Det var jäkligt nervöst inför sista loppen men en skön känsla när man prickat in alla vinnarna och det gav så mycket pengar.

– I somras var jag där igen men då var det ett kraftigt regnoväder. Jag lyckades pricka in V7:an då också men då gav den bara 1500 kronor. Annars blir det inte sådär jätteofta som jag går på trav. Det brukar bli Solvalla tre, fyra gånger om året men när jag bodde i Göteborg tidigare var jag ofta på Åby på torsdagarna.

Vad är tjusningen med trav?

– Det är väl flera saker, men framförallt umgänget att man kan träffas några polare och försöka pricka in vinnarna. Det är en trevlig avkoppling samtidigt som det är lite spänning med. För några år sedan var jag med och nosade på miljonerna på V75. Jag hade fem rätt efter fem avdelningar och det var högt värde. Då var det jäkligt nervöst. Tyvärr hade jag inte de två sista vinnarna utan fick nöja mig med ett par femmor. Jag har för mig att sju rätt gav runt åtta, nio miljoner den gången.

– Har jag tid brukar jag sitta på fredagskvällarna och läsa på inför V75. Det är kul och då blir det ett par samtal till kompisarna för att diskutera hur vi ska lägga upp systemet. När man filmar är det också vanligt att man sätter ihop en V75-rad tillsammans. Vi spelade lite grann med teamet när vi filmade Morden men det blev plus minus noll i slutändan.

Två spikar

Inför jackpottomgången på V75 har Göran Ragnerstam gjort ett system till Trav365:s läsare. Han förlitar sig till Commander Crowe och Järvsöfaks som spikar.

– Sedan får vi hoppas att det skräller lite i de andra loppen. Det kan ge bra pengar på sju rätt trots att flera favoriter vinner, säger Göran Ragnerstam.

Vad gör du om du tar hela potten och vinner 50 miljoner kronor?

– Ha, ha. Nu lär väl inte den här raden kunna ge så mycket, men det kan bli en bra slant ändå. I så fall sticker jag nog iväg med familjen på en lång resa. Sedan bygger jag väl lite på kåken och skänker nog en del till olika organisationer som jag tycker om.

FAKTA

Göran Ragnerstams V75-tips

V75-1: 1, 3, 4, 6, 11. Res: 2, 7

V75-2: 2, 5, 7, 10. Res: 6, 12

V75-3: 7 Commander Crowe. Res: 5, 10

V75-4: 2, 4, 6, 12. Res: 8, 3

V75-5: 5 Järvsöfaks. Res: 1, 9

V75-6: 1, 3, 8, 11, 12. Res: 7, 4

V75-7: 2, 5, 8. Res: 4, 12

Systemet är på 1200 rader