”Han sover sig igenom loppet”

Ralf Vadsmo, Sven Melander, Johan Edlund, Anki Edvinsson, Nils Lagerström, Frank Andersson.
TRAV

Superjackpott på 50 miljoner kronor.

Här får du travprofilernas heta drag inför V75-finalerna på Gävle.

– Jag tror att Svanstedt har valt fel häst i den fjärde avdelningen, säger Frank Andersson.

På lördag kan du vinna 50 miljoner kronor enbart för sju rätt. Vilken är den bästa spiken och den roligaste skrällen?

Trav365 ställde frågan till åtta profiler.

Ralf Vadsmo, spelexpert TV4:

– Commander Crowe (V75-3) är väl inget genidrag men han bara vinner. Därmed är det också bästa spiken i omgången.

– Sedan tycker jag att Super Khan (V75-6) är en kul rysare. Hästen har haft otur på slutet och är mycket bättre än raden. För tre starter sedan spurtade han ettrigt via open stretch och näst senast satt han fast med krafter kvar. I senaste starten spurtade hästen mycket bra i skymundan från ett dåligt läge. Han är snabb ut bakom bilen och jag tror att han kan vinna.

Sven Melander, skådespelare:

– Quattro L.G. (V75-2) var helt suverän när han vann på V75 näst senast. Att han galopperade bort sig senast tar jag inte så hårt på då hästen laddades från början över kort distans,. Nu blir det lugnare avgång när det är medeldistans och då är det här inga problem. Erik rundar allt i god tid och det är en formstark spik.

– En riktig bedövare är Min Narkissos (V75-7). Han var nära att skrälla näst senast på V75 och gjorde även senast en stark insats efter en tung resa. Hästen är oerhört stark och med bra tempo fäller han många till slut.

Anki Edvinsson, tv-profil:

– Jag spelar alltid på Erik Adielsson och spikar honom med Trade East (V75-1). Han borde ha toppchans.

– En annan kusk som jag har ett gott öga till är Örjan Kihlström. Han brukar slå till när man minst anar det. Därför tar jag med två hästar som inte är så betrodda som han kör. Det är Daytona Ås (V75-4) och Big Star (V75-7). Den i sista loppet är en riktig stänkare som jag hoppas kan ge bra utdelning. Båda hästarna är i alla fall i jättefin form.

Johan Edlund, programledare TV4:

– Bästa spiken är Commander Crowe (V75-3) som möter ett mycket överkomligt motstånd. Han får överta ledningen i ett tidigt skede och sedan sover han sig igenom loppet till 300 000 kronor. Jag har svårt att tänka mig att han förlorar.

– En rolig luring är Q.Forty Five (V75-7) som är lite streckad. Han har gått väldigt bra ifrån svåra lägen på slutet och har toppform. Nu har han ett intressant utgångsläge med rygg på startsnabba konkurrenter. Dessutom har Daniel Redén sina hästar i bra form för tillfället.

Frank Andersson, brottarlegendar:

– De flesta säger väl Commander Crowe men honom ska jag gardera. Bästa spiken är Trade East (V75-1). Han har dunderform och vann okörd senast. Här tar han ledningen när Erik trycker till och sedan finns det ingen som rör honom.

– Min rysare i omgången är Noah V.V (V75-4). Han fick chansen för sent senast och såg jättefin ut. Jag tror att Svanstedt har valt fel häst och att han kan vinna till ett glatt odds.

Nils ”Nisse-Nilox” Lagerström, Solvallaprofil:

– Det är Commander Crowe. En undantagshäst som laddar för fullt och blir släppt till ledningen. Sedan är loppet över.

– Järvsöfaks är en favorit i fara och jag kommer att gardera honom. Mörtvedt Jerkeld är verkligen ingen dålig häst. Jag har en rolig skräll i Lome Stjernen. Det kan bli så att Järvsöfaks och Mörtvedt kör ihjäl varann och då kan Örjan Kihlström spurta ner dom.

Mohammed Malla, spelexpert TV4:

– Cash Winning Vita (V75-7) är bästa spiken. Han har slagit de här hästarna regelrätt varje gång. Trots läget tror jag att han gör det igen. Ingen kan stå emot när "grön kusk" kommer med sin 800-meters rökare.

– Marshal Hackstable (V75-4) är alldeles för bortglömd. Hästen har toppform, har bra läge och är snabb ut. Dessutom ska han tävla barfota runt om den här gången. Ledningen är alltid guld värt och framförallt i ett klass III-lopp. Det här ser ut som spets och slut.

Göran ”Mac” Andersson, har spelat in över 100 miljoner på trav:

– Jag tycker att omgången ser väldigt lätt ut. Den bästa spiken är tveklöst Commander Crowe. Han har varit grym på slutet och han kommer att bli släppt till ledningen.

– Jag kommer att gardera upp Järvsöfaks med tre eller fyra hästar. Och i det loppet har jag en bra skräll i Tangen Scott. Det kan bli körning där framme mellan Mörtvedt Jerkeld och Järvsöfaks. Får han smyga med till 200 meter kvar kan han speeda ner dom. Dessutom är det Björn Goop upp.

Sammanställning: Anders Granlund, Michael Carlsson, Minimedia