– Är ruskigt pigg och fin

Malin Löfgren jagar V65-seger på hemmaplan

TRAV

Hon fick hela trav-Sverige att gråta.

Nu har Malin Löfgren torkat glädjetårarna och på söndag är det vardag igen med V65-tävlingar hemma i Östersund - och kanske dags för segertårar istället.

Foto: ALN
Malin Löfgren.

Det var för precis en vecka sedan. Malin Löfgren fanns på plats i Eskilstuna och hennes favorit Sanity skulle gå under klubben tillsammans med samtliga hästar i Rixallsvenskan.

Malin var skakis under auktionen att hon behövde hjälp i försöket att få behålla sin stjärnhäst.

När hästen klubbades för 780 000 kronor - och budet var Malins - sprack det för Östersundtränaren. Glädjetårarna kom som ett brev på posten och människor på plats, och senare framför tv-apparaterna, smittades av de starka känslorna.

– Jag har sett tv-bilderna fleras gånger efteråt och jag gråter varje gång. Det är även många som hör av sig och säger samma sak, att de gråter, säger Malin Löfgren.

Sanity och Malin Löfgren vann Rixallsvenskan och förstapriset var 100 000 kronor som ska användas till en fest för de tusen delägarna.

– 28 november är bokat. Det kommer bli en höjdardag med Sanity i centrum.

Vad har Rixallsvenskan betytt för dig?

– Intressent kring hästen har varit enorm och inte minst i lokaltidningarna har det varit stor publicitet. Att sedan en liten okänd tränare som jag kunde vinna hela tävlingen och spöa storheter som till exempel Jim Frick och Peter Untersteiner känns stort.

"En riktig myskille"

Att Malin Löfgren fick behålla Sanity i stallet kan hon tacka 135 av de tidigare 1 000 delägarna, som var beredda att satsa 10 000 kronor vardera inför auktionen.

Vad är det som gör Sanity så speciell för dig?

– Han är en fantastisk individ och en väldigt stor personlighet. Han älskar att bli ompysslad och lägger gärna huvudet i min famn och sover. Han är en riktig myskille och det bästa han vet är att kramas och gosa. Att han dessutom gör allt rätt på tävlingsbanan är inte helt fel.

Malin Löfgren har 13 hästar på sin träningslista. På söndag är der tävlingar hemma på Östersundtravet och hon selar ut en häst inom V65-spelet. Det handlar om Sanitys bästa kompis Lass Keeper.

– De är superkompisar i hagen."Lasse" går alltid i "Svantes" spår och följer honom i allt han gör. Han är så snäll men lite menlös, medan Sanity är mer framåt. De är helt underbara att studera i hagen. Det är faktiskt en stor passion jag har, att bara sitta och titta på hur hästarna beter sig i hagen.

”Ruskigt pigg i träningen”

Vi såg Lass Keeper vinna ett lunchlopp på Dannero i mitten av september, därefter har han svarat för två sämre insatser.

– Senast var han blek, men samtidigt var alla hästarna i stallet under isen då och var nedsatta av något. Nu har han vilat och känns ruskigt pigg och fin i träningen. Men han är lite uppanmäld i det här loppet och startar mest för att det är hemmaplan. Jag tycker det är bäst att ligga lite lågt.

Lars-Ove Pettersson/KANAL75