Hultman om stjärnan: Kommer inte chansa

TRAV

Prix d'Amerique eller vintervila?

Det är frågan Stefan Hultman ställer sig om Maharajah.

– Jag kommer inte chansa, Maharajah ska vara helt på topp om vi ska starta, säger Hultman.

Foto: KANAL75
Stefan Hultman och Maharajah.

Stefan Hultman har vunnit det mesta man kan göra som travtränare.

Men det finns ett storlopp Solvallatränaren har kvar att vinna: Prix d'Amerique.

Prix d'Amerique avgörs på Vincennes travbana i Frankrike i januari och brukar kallas för världens tuffaste travlopp.

– Jag har haft chansen att vinna Prix d'Amerique några gånger men inte lyckats. Nu har jag en häst som jag tror kan vinna och jag ska försöka ta vara på den chansen.

Derbyseger

Hästen Stefan Hultman pratar om är fyraårige Maharajah som tidigare i år vann Derbyt. Maharajah har varit den stora dominanten som tre- och fyraåring i Sverige men i den senaste starten blev det galopp.

– Vi gick igenom Maharajah efter den senaste starten på Solvalla och hittade ingen orsak till varför han galopperade. Jag tror att det var ett olycksfall i arbetet för han verkar pigg och glad hemma.

Stefan Hultman har nu två val. Antingen så satsar han mot Prix d'Amerique med sin häst eller så låter han Maharajah gå till vintervila.

– Jag vet fortfarande inte hur jag ska göra. Det är lång tid kvar till Prix d'Amerique och det är inget beslut jag tar över en natt. Jag ska testa honom i ett lite tuffare jobb nästa vecka och sedan får vi se hur det blir.

Tror du att det blir start i Prix d'Amerique?

– Jag vet inte. Det är omöjligt att svara på. Jag har kollat in fransmännens hästar och just nu ser Ready Cash ut att vara deras bästa häst. Men man ska komma ihåg att fransmännen är ruskigt duktiga på att ställa sina hästar i ordning. Jag kan lova att det kommer komma fram många bra franska hästar ju närmare januari vi kommer.

Maharajah är bara fyra år, är du orolig att knäcka honom?

– Nej. Men samtidigt så vill jag inte starta honom för mycket. Maharajah har fantastiskt hög kapacitet och målsättningen är så klart att han ska kunna tävla under många år. Hästarna kan inte prata så det gäller att man försöker se på dem hur de mår och hur formen är, säger Stefan Hultman.