Tränaren: Här startar Järvsöfaks nästa gång

Foto: KANAL75
Järvsöfaks och Jan-Olov Persson.
TRAV

Umeå blir nästa anhalt för Järvsöfaks.

Då gör kallblodsstjärnan ett nytt försök att ta 200:e segern.

– Det blir näst sista starten i Sverige, säger Jan-Olov Persson.

Järvsöfaks var chanslös mot stallkamraten Hallsta Lotus i lördags. Därmed står kallblodsfenomenet kvar på 199 segrar.

Nu börjar klockan klämta om han ska nå den magiska gränsen på 200 triumfer. I Sverige finns det endast två startalternativ kvar för hästen. Detta sedan Jan-Olov Persson valt att stå över fredagens lopp på Rommetravet.

– Jag tycker att det blev för tätt och siktar istället mot Umeå 6 december. Det är mest troligt att det blir nästa start, säger Jan-Olov Persson.

Avslutar på Rommetravet

Därutöver finns det sedan bara ett lopp kvar i Sverige han kan vara med i.

– Det är på Romme den 28 december. De har specialutskrivet ett lopp åt hästen och där har jag lovat att han ska avsluta karriären.

– Sedan har jag tittat på lite olika lopp i Finland också. Det finns lite olika alternativ som kan vara aktuella. Men i första hand är det Umeå och Romme som gäller, säger Persson.

Imponerad av "Faksen"

Hagmyrentränaren var mycket nöjd med "Faksen" i lördags - trots förlusten.

- Det är inte många kallblod som gör en sådan avslutning som han gjorde. Han rundade meriterade hästar via fjärdespår i sista sväng och var ruskigt bra. Hallsta Lotus var helt grym och hade ett för stort försprång. Nästa gång får vi nog låta "Lotus" stanna kvar i stallet, säger han och skrattar.

- Jag är i alla fall mycket imponerad av Järvsöfaks det här sista året på tävlingsbanan. Han har vunnit 15 lopp under sin sista säsong och det är helt otroligt.

Michael Carlsson/Kanal75