”En jäkla fin häst”

Foto: ALN
TRAV

Raja Mirchi blir hårt betrodd i finalen av Svensk Uppfödningslöpning.

Den tvåårige hingsten hade stor uppvisning i uttagningsloppet på Jägersro.

– Det är en jäkla fin häst, sa Lutfi Koljini.

Jägersrotränaren har plockat fram ännu ett stjärnskott bland sina unghästar. Kolgjini lär ha bra chans att vinna Svensk Uppfödningslöpning ännu en gång. Loppet är tillsammans med Kriteriet och Derbyt ett av de tre stora klassiska loppen i svensk travsport.

Raja Mirchi heter den nya stjärnan och han tog nu sin fjärde raka seger. Efter en lugn inledning kördes han till ledningen efter ett varv. Sedan stod hästen helt i en klass för sig. Runt den sista kurvan drog han undan och var överlägsen till slut. Segertiden blev 1.16,8/2140a och tvåa blev stallkamraten Knowledge Face som spurtade bra.

– Det var inte bara en behaglig resa. Han var nära att fela i första sväng för han blev våldsamt stänkrädd de första 200 metrarna. Då hade jag hjärtat i halsgropen, sa Lutfi Kolgjini.

– Det var gynnsamt för oss att det gick fort där framme men jag tänkte mest på att köra felfritt. Det här är en jäkla fin häst som hjälper till själv och han vann åkandes i mål.

Finalen av Svensk Uppfödningslöpning körs inom V75 på Jägersro den 28 november. Förstapriset där är 500 000 kronor.

Ronda Brick vann Diamantstoet

Det var inte bara Kolgjinis Raja Mirchi som imponerade på Jägersro under tisdagskvällen. Hans Adielssons Ronda Brick kom till Jägersro med fem raka segrar och startade i Diamantstoets final med 200 000 kronor till vinnaren. Jörgen Sjunnesson, som körde stoet, tog efter 150 meter hand om ledningen och sedan blev segern enkel.

– Hon var väldigt tuff i dag och låg på mycket. Hon vann inte med så mycket men det blev säkert ändå, sa Jörgen Sjunnesson i vinnarcirkeln efter loppet.

Sjunnesson passade även på att hylla hästens tränare Hans Adielsson.

– Hästen har imponerat på mig men frågan är om inte tränaren har imponerat ännu mer. Det ligger mycket arbete bakom en sådan här seger.

Patrik Fernlund/MiniMedia, Michael Carlsson/Kanal75