Bergh flyttar till Dannero

TRAV

Robert Bergh har inte bara en filial i Frankrike.

Nu startar Bergsåkerstränaren även upp en filial på Dannero.

– Jag har fått så många fina unghästar i träning att verksamheten behöver expandera, säger Robert Bergh.

Från 1 december kommer han att hyra 26 boxar på Dannero. Anledningen är helt enkelt att det inte finns plats för fler hästar på gården utanför Sundsvall. Ansvarig för verksamheten på Dannero blir Angelica Holm, framgångsrik lärling och tillika sambo med Micael Melander på Ådalsbanan.

– Att jag lyckades värva Angelica som ansvarig för min nya filial är helt perfekt, hon har jobbat hos mig tidigare så jag vet att hon är väldigt duktig. Utöver henne behövs det tre-fyra anställda till där uppe beroende på hästantal, och jag har gjort förfrågningar hos tänkbara kandidater men inget är klart ännu, säger Robert Bergh till Bergsåkers hemsida.

– Jag har fått så många fina unghästar i träning att verksamheten behöver expandera, och denna lösning känns helt klockren. Tidigare år har jag haft mellan åtta och tolv ettåringar, nu är de 30 till antalet och det är förstås mycket inspirerande att arbeta med de förutsättningarna.

Häften av ettåringarna kommer att stationeras på Dannero, resterande blir kvar hemma på Bergsåker. Dessutom kommer fem till tio starthästar att förflyttas till Dannero.

Hur kommer det sig att du hamnar just på Dannero med din filial?

– Jag har gått igenom alla tänkbara lösningar som finns och denna är den klart bästa, så jag känner mig ruggigt nöjd att alla bitar nu är på plats. 26 boxar i fräscha stallar, 15 hagar och samma klockrena underlag att träna på som här hemma - jag kan inte önska mig något mer. Det enda negativa jag kan komma på är att det är tio mil mellan anläggningarna, men det känns som ett väldigt litet minus i en annars så suverän lösning. Boxarna på Dannero är hyrda till sista maj nästa år och då kommer jag att utvärdera hur det gått, men jag skulle tro att jag blir kvar där uppe, säger Robert Bergh till Bergsåkers hemsida.

Michael Carlsson/Kanal75