Ger bort 400 000 kr – till sina anställda

TRAV

Stall Åke Svanstedt har kört in 41,6 miljoner kronor hittills i år.

Nu visar Axevallatränaren sin uppskattning till personalen.

Som en extra bonus får de en procent på alla inkörda pengar.

Det innebär att personalen får dela på drygt 400 000 kronor.

– Vi är ett lag där alla hjälper alla. Det här är som en liten extra morot, säger Svanstedt.

Foto: Kanal75

Svanstedt jagar nu Stig H Johanssons rekord på 42,8 miljoner kronor. Detta efter att STC har bestämt att inga bonusar ska räknas med i tränarstatistiken. Tidigare var det Stig H:s rekord från år 2000 på 43,2 miljoner som gällde. Men efter att STC nu har ändrat reglerna är det Johanssons rekord från år 2002 som gäller att slå. Per den 16 november återstår det 1,2 miljoner kronor innan Svanstedt slår rekordet. Han måste köra in i genomsnitt 30 000 kronor per dag om han ska klara det.

– Chansen finns men jag tror att det blir kärvt. Snart är vi inne i december och det är ingen månad man normalt kör in stora pengar i. Självklart ska vi göra ett försök och det vore stort om vi lyckades. Det har varit ett extremt år och jag tror aldrig att jag kommer upp i de siffrorna igen. Det tror jag ingen annan gör heller, säger Åke Svanstedt.

Får 30 000 kronor vardera

Axevallatränaren har under året tagit ut tio procent i provision på inkörda pengar. En procent av det tillfaller personalen. De anställda som har jobbat hela året får en extra julklapp. De får dela på drygt 400 000 kronor och kommer att få drygt 30 000 kronor vardera i bonus, utöver sin ordinarie lön.

– Det är för att motivera personalen lite extra. De sliter ofta i det tysta men gör ett toppenjobb i skymundan. Hästskötarna har sina egna passhästar men vi jobbar ändå i lag där alla hjälper alla. Därför spelar det ingen roll vilka passhästar man har. Alla får dela lika på det här oavsett vilka hästar man sköter om.

– Då slipper man också en massa avundsjuka om att vissa alltid får ta hand om de bästa hästarna. Så fungerar det inte hos mig. Jag favoriserar ingen utan den skötare som har en ledig tombox får också ta hand om nästa häst som står på tur för att komma in.

– Det här skapar ett bättre lagarbete och jag vet att personalen uppskattar det. Det är tredje året i rad som personalen får den här bonusen. Enda kravet är att de måste ha jobbat här under hela året, säger Åke Svanstedt.

Michael Carlsson/Kanal75