Hyllningen: Han är en underbar chef

Foto: ALN
Åke Svanstedt och Oskar Florhed.
TRAV

Åke Svanstedt skänker 400 000 kronor till sina anställda.

Trots ett turbulent år med anklagelser hyllas Svanstedt av personalen.

– Han är en underbar chef, säger Oskar Florhed.

Åke Svanstedt går mot sitt bästa år någonsin som travtränare. Han har kört in 41,7 miljoner kronor och jagar nu Stig H Johanssons rekord på 42,8 miljoner kronor. För att Svanstedt ska slå rekordet måste han köra in 30 000 kronor i snitt – varje dag – året ut.

30 000 kr – i bonus

Efter de enorma framgångarna får nu de anställda en bonus. Hästskötarna får dela på drygt 400 000 kronor och kommer att få drygt 30 000 kronor vardera, utöver sin ordinarie lön.

– Det är för att motivera personalen lite extra. De sliter ofta i det tysta men gör ett toppenjobb i skymundan, sa Svanstedt till Kanal75 under tisdagen.

Oskar Florhed jobbar hos Svanstedt och han är mycket nöjd över bonusen.

– Bonusen gör att man kämpar lite extra. Alla som jobbar hos Åke är mycket duktiga och vi är ett härligt team. Jag stortrivs på gården och Åke är en mycket bra chef.

Vad gör Svanstedt till en bra chef?

– Han bryr sig om sina anställda och ordnar ofta aktiviteter. Han ser till att hans personal mår bra helt enkelt. Sedan är han en bra hästkarl och han är duktig på att lära ut saker.

Anklagas för djurplågeri

Men trots succén på travbanorna har det varit ett turbulent år för Åke Svanstedt. Han är anklagad för djurplågeri och före detta anställda hos Svanstedt påstår att stjärntränaren använt el, så kallad grisfösare, på sina hästar.

Svanstedt nekar till alla anklagelser och en rättegång kommer att inledas den 25 november.

Hur har anklagelserna påverkat er hästskötare?

– Det är ingenting jag vill uttala mig om, säger Oskar Florhed.