Tränarens hyllning: En naturbegåvning

Foto: LARS JAKOBSSON/KANAL75
TRAV

Fem starter – fyra segrar.

Solvallatränaren Per Lennartsson har en supertalang i tvååriga Mahagony.

Nu har duon chansen på 500 000 kronor i Uppfödningslöpningen.

– Hon är en naturbegåvning, sa Lennartsson efter segern på Solvalla.

Solvallatränaren Per Lennartsson har under de senaste åren satsat hårt på unghästar – en satsning som gett utdelning. Lennartsson har flera fina treåringar i stallet men den häst som ser mest lovande ut är det tvååriga stoet Mahagony som startade på Solvalla under onsdagskvällen.

”Väldigt snabb”

Mahagony startade i ett av försöken till Svensk Uppfödningslöpning och tog direkt hand ledningen från spår sex bakom startbilen. Lennartsson fick bestämma tempot i ledningen med sin häst och runt slutsvängen lämnade han motståndarna och i det läget såg segern klar ut. Men med 100 meter kvar till mål tröttnade Mahagony rejält och motståndarna närmade sig. Det blev ett dramatiskt upplopp men Lennartsson kunde hålla undan till en knapp men säker seger. Segern var värd 50 000 kronor.

– Jag lät henne springa undan runt sista kurvan och de sista 50 metrarna var väldigt tunga. Hon är en naturbegåvning och hon är väldigt snabb av sig, sa Per Lennartsson efter segern.

I och med segern är Mahagony inkvalad till finalen av Uppfödningslöpningen som går på Jägersro den 28 november. Förstapriset i loppet är 500 000 kronor.

Adielsson storskrällde

Erik Adielsson är allt som oftast en påpassad kusk på Solvalla. Men under onsdagen chockade han spelarna genom att vinna till 54 gånger pengarna i V64-4 med Limpopo.  Adielsson gav sin häst ett perfekt lopp och hästen tackade för det genom att spurta till en säker seger.

– Vi fick ett klockrent lopp men hästen vann med krafter kvar. Allt passade oss och hästen var bra, sa Erik Adielsson efter segerloppet.

FAKTA

Dagens…

TOPP: Juggle Face (V64-5) imponerade stort då han vann enkelt. Lutfi Kolgjini körde som vanligt offensivt och tog över ledningen efter 500 meter. Sedan var hästen ensam på banan och lämnade motståndarna över upploppet.

FLOPP: Omega Neo (V64-6) var hårt spelad men var chanslös på segern. Kusken Fredrik Persson valde ett passivt upplägg med sin häst och Omega Neo slutade bland de sista – långt ifrån segern.

ARTIKELN HANDLAR OM