Foppas stjärna skadad – nu är karriären över

Foto: PETRI JOHANSSON/KANAL75
TRAV

Peter ”Foppa” Forsbergs stjärna Adrian Chip är skadad.

Nu är tävlingskarriären över.

– Han ska få gå till avel, säger delägaren Lennart Gustavsson till Travronden.

Peter Forsberg

Adrian Chip, fem år, delägs av hockeyprofilerna Peter och Kent Forsberg. Adrian Chip tränas av Bergsåkertränaren Robert Bergh och stjärnhästen vann bland annat Orsi Mangelli som treåring och slutade tvåa i Hambletonian – som är världens största lopp för treåriga hästar.

Skadeproblem

Men 2009 har varit ett mörkt år för Adrian Chip.

Flera skador har drabbat stjärnhästen och i år har det bara blivit sju starter och 700 000 kronor in på kontot.

I ett träningsjobb för några veckor sedan slog Adrian Chip upp en gammal skada och nu är tävlingskarriären troligtvis över.

– Adrian Chip slog tyvärr upp den gamla skada han till och från haft problem med i ett backjobb för ett tag sedan. Vi delägare har nu gemensamt tagit beslutet att han ska få gå till avel under 2010, säger delägaren Lennart Gustavsson till Travronden.

Tjänat tio miljoner

Adrian Chip har under sina fyra år på tävlingsbanan tjänat 10,2 miljoner kronor och nu väntar alltså avel för ”Foppas” stjärna.

– Givetvis känns det tråkigt om vi inte får se honom på tävlingsbanan någon mer gång men samtidigt har vi hållit på med travhästar i 30 års tid och vet hur mycket som kan hända. Vi får försöka minnas hela den roliga resan som varit istället, säger Lennart Gustavsson till Travronden.