Forsberg: Ett tungt besked

Foto: KANAL75, KRISTER HALVARS
Adrian Chip och Kent Forsberg.
TRAV

Stjärnhästen Adrian Chip är skadad och nu kan karrären vara över.

Ett hårt bakslag för delägaren Kent Forsberg som hade stora drömmar.

– Det känns otroligt tungt, vi hade siktat på Elitloppet, säger han till Trav365.

Under onsdagen kom chockbeskedet: Robert Berghs stjärnhäst Adrian Chip är allvarligt skadad och nu väntar lång vila. Adrian Chip har haft problem med skador under hela året och karriären är troligtvis över.

”Siktat på Elitloppet”

Hockeyprofilerna Peter och Kent Forsberg deläger hästen och för dem kommer nyheten som ett hårt bakslag.

– Det är otroligt tungt för vi hade siktat på Elitloppet nästa år. Det är alla hästägares stora dröm att få vara med i Elitloppet och den chansen hade vi haft om Adrian inte blivit skadad. Men med hästar vet man aldrig och vi kunde inte förhindra skadan, säger Kent Forsberg.

För Adrian Chip väntar nu lång vila och under den tiden kommer han att bli avelshingst.

– Adrian kommer vila i tre-fyra månader och under den tiden kommer han få avla. Sedan får vi se om han kommer tillbaka efter skadan. Troligtvis är karriären över men helt kört är det inte.

Tunga meriter

Adrian Chip firade stora framgångar som treåring. Bland annat vann han Orsi Mangelli i Milano och var tvåa i Hambletonian – världens största travlopp för treåriga hästar.

– De två loppen var helt fantastiska. Jag var på plats och såg dem live och det var en häftig känsla.

Vincennes

När Trav365 når Kent Forsberg är han på Vincennes och ska kolla på Real de Rabut som han deläger. Även den hästen tränas av Robert Bergh.

– Han ska springa klockan 15.05 i ett montélopp med 37 000 euro i förstapris. Jag hade vägarna förbi och det är första gången jag är på Vincennes. Det ser ut som en intressant bana.

”Bästa som finns”

Forsberg deläger 15 hästar och har trav som sin stora hobby.

– Det är otroligt spännande då mina hästar springer. Är man tävlingsinriktad så är det bland det bästa som finns. Jag har en stor dröm om att få vara med i Elitloppet, jag hoppas att det blir verklighet om några år, säger Kent Forsberg till Trav365.