Så vann Rederiet – stjärnan storvinsten

Foto: SARA RINGSTRÖM
TRAV

Han blev folkkär för sin roll i tittarsuccén Rederiet.

Förutom skådespeleriet har Bert-Åke Varg en stor passion för trav.

Nu berättar han om storvinsten ihop med bästa vännen Ulf Larsson.

Dessutom bjuder han på sina bästa miljondrag till V75.

Bert-Åke Varg är en av landets mest folkkära skådespelare. Han är kanske mest känd som sjöbjörnen Gustav Sjögren i långköraren Rederiet. Den populära TV-serien pågick i tio år och det var där som intresset för trav dök upp.

– Det var min kollega Kenneth Söderman som drog igång ett spelbolag bland oss som jobbade ihop. Det var en trevlig och social gemenskap och jag fastnade för hästarna. Jag minns att vi vann 5 000 kronor vardera vid ett tillfälle, säger Bert-Åke Varg.

Sedan dess har skådespelaren fortsatt att följa travet och spela.

– Jag älskar trav och hästar är underbara djur att titta på. Jag spelar V75 varje vecka och för det mesta blir det en Harry Boy. När jag jobbade ihop med Uffe Larsson på teatern så brukade vi spela tillsammans.

– Uffe var en nära vän och kollega sedan många år tillbaka. Det var oerhört tragiskt det som hände och jag saknar honom väldigt mycket. När vi spelade en pjäs på Intiman i Stockholm så vann vi 80 000 kronor på trav. Då var bland annat Reuben Sallmander med på systemet.

– Vi vann även några tusenlappar var när vi spelade revyn "Bussresan" på Vasateatern. Då var bland annat Lasse Brandeby, Carina Lidbom, Thomas Hedengran och Pia Green med.

Bert-Åke Varg berättar vidare att han följer travet varje vecka på TV. Men det har även blivit några besök på travbanorna genom åren.

–Jag tycker att det är en väldigt trevlig underhållning att titta på. Även om jag inte har spelat så brukar jag se på travet på TV, säger han.

Inför dagens V75-tävlingar har Bert-Åke Varg gjort ett V75-system till Trav365:s läsare.

– Jag har hittat två bra spikar. Skogans Joker är en pigg gamling som trots dåligt spår spurtar ner allt i gulddivisionen. Sedan spikar jag även Omega Boko och Johnny Takter.

FAKTA

Bert-Åke Vargs V75-system till Kalmar

V75-1: 1, 2, 3, 6, 9, 12

V75-2: 1, 2, 3, 11, 12, 15

V75-3: 11 Skogans Joker

V75-4: 5, 7, 8

V75-5: 1, 5, 9, 10, 11

V75-6: 4 Omega Boko

V75-7: 1, 2, 3, 8