”Alla tre har vinstchans”

Tränaren om dagens tävlingar på Solvalla

TRAV

Han har bara tre hästar till start inom V65.

Men Roger Walmann tror ändå på fin utdelning.

– Jag kan inte ju säga att jag tror alla tre vinner för två av dem är med i samma lopp. Men alla tre har vinstchans, säger han.

Foto: KANAL75

Solvalla är värd för söndagens V65-tävlingar. Hemmatränaren Roger Walmann tävlar flitigt just nu och är förstås på plats. Efter en tuff inledning av året har stallet kommit tillbaka starkt. Hästarna blev utslagna av Kvarka i vintras och stallet isolerades i ett par månader. Trots det har stall Walmann dragit in 16,2 miljoner kronor. Och när det gäller stjärnan Colombian Necktie så finns det planer på Frankrike.

– Han har vilat efter senaste starten men är igång och tränar lite lätt. Vi har pratat om att ta ner honom till Frankrike igen eftersom han tjänade så fina pengar där i fjol. Men inget är bestämt ännu och det blir i så fall i början av nästa år, säger Roger Walmann.

Under Solvallas söndagstävlingar har Walmann tre hästar till start. Alla tre ser ut att ha intressanta uppgifter på förhand.

– Jag tycker att alla tre har chans att vinna. Men det kan ju bara bli två segrar eftersom två av dem startar i samma lopp, säger han och skrattar.

”Kan galoppera närsomhelst”

Så här kommenterar Walmann sina V65-hästar.

– Zvetlana Boko (V65-2) är en väldigt kapabel häst. Tyvärr kan hon galoppera närsomhelst och varsomhelst. Senast gick hon mycket starkt efter galoppen och formen är fin. Det är bara att hoppas att hästen går felfritt för då är hon med i segerstriden.

– Frenchise (V65-2) är en ganska bra häst som kom igång sent i år precis som mina övriga treåringar. Hon har utvecklats mycket de senaste månderna och är klart på gång. Hon har ett bra smygläge här och är en av de som kan vinna om det stämmer.

"Han blev överfallen"

– Walenzio (V65-5) är en mycket kapabel och lovande häst. Han har inte fungerat i voltstart men är säker bakom bilen. Han har bara galopperat en gång med bilstart men då blev han grovt störd. Eller han blev faktiskt helt överfallen av ett annat ekipage.

– Nu har han varit fin i två raka segrar och känns fortsatt bra i jobben. Det är en stark och rejäl häst som tål att göra en del grovjobb själv. Nu har han åttondespår över 1600 meter och det behövs inte mycket för att det ska häxa därifrån. Men har han bara lite klaff under vägen kan han vinna. Jag tror att han har bästa kapaciteten i det här loppet, säger Roger Walmann.

Michael Carlsson/KANAL75