– Jag har blivit hotad till livet

Foto: ALN
Paw Mahony.
TRAV

Travtränaren Paw Mahony är ett av åklagarens vittnen i rättegången mot travtränaren Åke Svanstedt.

För honom har det varit en jobbig tid med flera hot.

– Jag har blivit hotad till livet, berättar han för Trav365.

På onsdag inleds rättegången mot travtränaren Åke Svanstedt. Svanstedt är misstänkt för att ha använt ström på sina hästar i träningen. Ett av åklagarens vittnen är proffstränaren Paw Mahony.

Mahony arbetade som lärling hos Åke Svanstedt då han ska ha sett när hästar kom tillbaka från träningspass och varit vettskrämda, skriver Travnet.

– Hästen var förstörd. Den gick på bakbenen och ögonen gick runt i huvudet. Hästen var livrädd. När jag såg det blev jag helt knäckt. Jag grät och gick därifrån, berättar Mahony i polisförhör.

Han har valt att berätta om vad han har sett hos Svanstedt, men det har haft ett högt pris.

– Det har varit en turbulent tid. Det är inte roligt och ingen mår bra av det här. På något sätt är jag en offentlig person och det är inte svårt att få tag i mitt nummer. Jag har blivit hotad till livet och det är hot om stryk, berättar han.

På torsdag ska han vittna i rättegången mot Åke Svanstedt.

– Det känns inge vidare.

Hur känns det att träffa Åke?

– Jag träffar han några gånger i veckan, men det är som det har varit sedan jag slutade. Det var lite kärvt redan då. Vi tjafsar inte med varandra, men vi hälsar på varandra.

I dag kan han ångra att berättade vad han hade sett.

– Jag har satt både mig själv och personen runtomkring mig i en jobbig situation. Jag har bara förlorat på det här. Men jag gör det för djuren.

ARTIKELN HANDLAR OM