– Kan inte låta bli att tycka synd om henne

Micke Nybrink om helgens snackis, veckans tips och läsarbrev

TRAV

Snackisen efter helgen?

V75-7 så klart.

Jag ansåg att Lutfi Kolgjini svarade för årets frispel.

Många tycker precis tvärtom.

Själv är jag ändå, sjukt nog, glad att det hände.

Sen kunde jag bara inte låta bli att tycka himla synd om Jenny J Karlsson. Hon hade loppet i sin hand; Hoity Toity Face slår man inte i spets när hon är i toppform. Möjligen kan man trycka henne mör men då vinner ju bara någon annan.

Kamikaze-pilot

Här är ett axplock av de cirka 30 mejl jag fått i ämnet. Lars Persson i Århus får börja:

 ”Tack för att du skrev om Luddes överfall. Vi gillar båda Ludde som en färgstark person. Det innebär dock inte att man kan gilla en sådan styrning som han gjorde i lördags. Jag blev riktigt förbannad eftersom jag hade sex rätt och spikat Hoity Toity Face och var på väg att casha in sjuan. Luddes svar i intervjun; ”Jag avgör själv hur jag kör” vittnar om bristande ansvar mot spelare och hästägare. De japanska kamikazepiloterna fick ensamma dricka risvin med kejsaren så att denne kunde uttrycka sin respekt för uppdraget. Ludde behövde inte dricka risvin före sin styrning eftersom han redan blivit respekterad för sina två segrar. Hans kamikazestyrning slutade som det alltid gjort för respekterade kamikazepiloter.”

Signaturlöse [email protected] är av en annan åsikt, tror jag:

”Vad fan du snackar skit du. Tack vare Ludde fick jag sju rätt, babbla inte för mycket. Annars blir bara fel”

Niklas Henriksson i Karlstad vill inflika följande:

”Hejsan, bra att du uppmärksammar Kolginis körning. Jag kommer ihåg när det visades i tv när han blev förbannad på några fransmän som gjorde likadant mot honom i Åby Stora Pris. Då lät det lite annorlunda. Nu sa han att jag kör som jag vill.” 

Anders Olsson brukar mejla och gillar att retas:

”Ludde, du behöver inte leverera i alla lopp, skriver du. Jisses, Micke, hade du lirat eller har du gått och blivit blödig? Själv tyckte jag hon körde som en drogpåverkad. När tokige Ludde kommer släpper man eller så dör man. Antingen var hon drogpåverkad eller så var hon dåligt påläst, ha ha.”

Olsson, du vet väl att kuskarna, till skillnad mot dig, får blåsa – Jenny var alltså spiknykter. Möjligen bjöd hon Kolgjini på ett onödigt frestande övertag. Något man inte bör göra. Då liksom bara kör han. Hur som helst, den här gången blev det ”magplask, bår och syrgas” men vi vill ju hellre ha det (nästan…) som i V75-7 än körning enbart sista 500. Så jag tar smällen som en man. Typ.

FAKTA

Veckans tips

1. 2 Naughty But Nice (Solvalla,

V64-4) Vindsnabb dam med spetsläge. Värd att passa.

2. 6 Ibiza Broline (Solvalla, V64-5)

Flygmaskin. Full fart framåt. Bra chans.

3. 2 Noras Bean (Solvalla, V64-6)

Skor senast och passivt. Får ”resan” nu. Luring.