Färdigtävlat för Lie Detector i år

Foto: Kanal 75
Lie Detector startar inte mer i år på grund av skada.
TRAV

En skada sätter stopp.

Lie Detector har tävlat färdigt för i år.

– Hon fick en spark i hagen, säger Stefan Hultman till travkompaniet.se.

Lie Detector svarade för en imponerade comeback i sto-SM efter ett fyra månader långt uppehåll. Hon slutade tvåa efter en monsterspurt på upploppet.

Men nu är det klart att hästen inte kommer att starta mer i år.

– Jag planerade att hon skulle få starta på efter Sto-SM, men så fick hon en spark i hagen. Det var inte någon stor skada på något sätt, ett litet sår med en liten svullnad runt såret, säger tränaren Stefan Hultman till travkompaniet.se.

Och fortsätter.

– Hon kändes inte riktigt "hundra" i träningen, hon var inte halt men jag kände att hon inte var som vanligt. Såret efter sparken läkte inte heller som det skulle och det krävdes till slut medicinering för att få ordning på det. Nu ser det bra ut men det är karenstider på medicinen som gör att hon inte kan starta och därför tar det lite extra tid.

Tanken är att Lie Detector ska börja starta igen tidigt nästa år.

– Hon kommer igen direkt efter nyår. Tyvärr har hon ju inte gjort så många starter i år, säsongen blev ju delvis spolierad av en infektion i somras och därför får hon starta på i vinter. Rent konditionsmässigt är hon bra i ordning och om hon bara är frisk och fräsch, ja då är hon lätt att få i form för start, säger Stefan Hultman.

ARTIKELN HANDLAR OM