Erik Adielsson: Det här var sinnessjukt

Foto: ALN
TRAV

Nu Pagadi och Erik Adielsson vann Solvalla Grand Prix och 500 000 kronor.

Efter loppet var stjärnkusken mycket imponerad av sin häst.

– Det är helt sinnessjukt hur bra han är, sa Adielsson.

Nu Pagadi, fyra år, startade under onsdagskvällen i Solvalla Grand Prix med 500 000 kronor till vinnaren. Erik Adielsson, som körde stjärnhästen, fick ett tufft lopp utvändigt ledaren i ett hårt tempo och för de flesta hästar skulle den resan vara för tuff. Men runt slutsvängen pressade Adielsson på ledande Yield Boko och fick direkt ett övertag. Över upploppet lämnade Nu Pagadi sina motståndare och vann med flera längder. Efter loppet besökte en mycket imponerad segerkusk vinnarcirkeln.

– Det är helt sinnesjukt hur bra han är. Jag körde inte på honom någon gång men ändå vann han mycket säkert. Han växte för varje meter i loppet och det här var en upplevelse som jag kommer bära med mig resten av livet. Han har en fantastisk inställning, sa Erik Adielsson.

Hyllade Stig H

Adielsson passade även på att hylla hästens tränare Stig H Johansson

– Stig har gjort ett mycket bra jobb med hästen. Han har matchat honom helt perfekt.

Stig H Johansson, som vunnit de flesta storlopp som går att vinna, var även han mycket imponerad av hästens insats.

– Det här var lite bättre än vad jag kunde drömma om, sa han efter loppet.

”Hedershäst”

En annan häst som imponerade på Solvalla var det sexåriga stoet Jodas Julia i V64-1. Per Lennartsson körde tidigt fram utvändigt ledaren och därifrån blev segern säker. Segern var värd 100 000 kronor.

– Hon är oerhört tuff och har utvecklats enormt. Det är en hedershäst som kämpar hela vägen, sa Lennartsson efter segern.

FAKTA

Dagens…

Topp: 6 Nu Pagadi (V64-6) krossade sina motståndare den tunga vägen och visade oerhörd styrka. Stig H Johanssons häst ser ut som en världsstjärna och får han vara frisk väntar stora segrar framöver.

Flopp: 1 Rea Montana (V64-2) var hårt spelad men trots ledning var hästen slagen redan ett varv från mål.