”Skulle bli märkt av Hells Angels”

Före detta anställd hotad av Svanstedts försteman – med mc-gäng

TRAV

Glenn H Persson är åtalad för övergrepp i rättsak.

Ett kvinnligt vittne berättar att han inför henne ska ha hotat en före detta anställd.

– Han sa att hon skulle bli märkt av Hells Angels om hon inte tog tillbaka sitt vittnesmål, berättar hon rätten.

Kvinnan har tidigare varit anställd som hästskötare hos Åke Svanstedt. I samband med att grisfösarehistorian uppdagades i media gick en annan hästskötare ut och namngav Glenn H Persson att denne skulle ha beordrat att utföra elchockerna på hästarna. Glenn H Persson skulle även han ha utfört elchockerna. Detta fick Glenn H Persson att ta kontakt med hästskötaren som jobbade kvar hos Svanstedt. Enligt henne så framförde han ett hot riktad mot den tidigare anställda som hade pekat ut Glenn H Persson.

– Det var jobbigt, jag funderade några dagar och sedan tog jag kontakt med det här vittnet, jag var osäker på hur jag skulle göra.

– Glenn sa att jag skulle kontakta ett annat vittne och säga att hon skulle bli märkt av Hells Angels om hon inte tog tillbaka sitt vittnesmål, berättar hon i rätten.

Stressad och irriterad

Vittnet berättar vidare att Glenn H Persson var stressad och irriterad över att hans namn figurerat i media om det här.

– Glenn vaggade fram och tillbaka, han var stressad, han sa att det skulle förstöra hans liv, han förstod inte varför vittnet hade hittat på det här.

– Det var jobbigt, jag funderade några dagar innan jag tog kontakt med det här vittnet. Jag var osäker på hur jag skulle göra.

”Ring vittnet”

Det kvinnliga vittnet berättar vidare att hon pratade med en journalist på facktidningen Travronden om hur hon skulle agera.

– Journalisten tyckte att jag skulle ringa vittnet, jag tvekade, jag väntade i tre dagar innan jag ringde och berättade vad Glenn hade sagt.

– Jag visste inte att vittnet spelade in samtalet, vittnet hörde av sig och berättade det senare. Vittnet trodde inte jag skulle berätta hela sanningen om vittnet sa att han/hon spelade in.