Vinn miljoner med Rederiet-stjärnan

Foto: KANAL75
TRAV

Han gjorde succé som Tony i TV-serien Rederiet.

Men Kenneth Söderman är inte bara en duktig skådespelare.

Han är även mycket travintresserad och har spelat in storvinst på V75.

Nu tipsar han om bra vinnare till dagens jackpottomgång.

Långköraren Rederiet hade miljonpublik i SVT varje torsdag. En av få karaktärer som var med under hela perioden var Tony. Han spelades av Kenneth Söderman som blev starkt förknippad med rollen.

– Det var en väldigt rolig period i mitt liv. Extra kul att ha fått vara med och skrivit TV-historia. Serien pågick ju i tio år, säger Kenneth Söderman till Trav365.

TV-serien blev en kultserie och Rederiet-stjärnan blir fortfarande igenkänd för sin rollprestation. Trots att sista avsnittet visades 2002, även om den har repriserats efteråt.

– Rederiet har blivit väl förankrat hos folk. Än idag blir jag ständigt påmind från folk på gatorna som känner igen mig från serien. Det är lite förvånande faktiskt att den sitter i så länge. Men samtidigt väldigt kul att den har etsat sig fast hos många.

Senast man kunde se Kenneth Söderman på TV var i Jonas Gardells kritikerrosade serie ”De halvt dolda”. Och i december har han premiär med sin monolog ”Bänkad” som handlar om en levnadskonstnär.

– Vi kommer att spela på Lilla Teatern i Uppsala i december och januari och sedan blir det turné ut i landet. Det ska bli jäkligt kul, säger Kenneth Söderman.

Vunnit storvinst och varit hästägare

Vid sidan om skådespeleriet är trav en av hans stora passioner. För några år sedan vann Kenneth 177 000 kronor på V75 ihop med sina kompisar.

– Det var superkul och vi var tolv som delade på vinsten. Jag har ett stort intresse för travet och spelar varje vecka. Ofta blir det i bolag ihop med kompisar. Sedan Rederiet lades ner är V75 på lördagarna veckans höjdpunkt, säger han och skrattar.

– Jag har även varit hästägare under några år. Jag var delägare i Coktailf F.C. som var en talangfull häst men tyvärr blev han skadad. Jag saknar delägarskap i en häst och är öppen för nya förslag. Det vore skoj att vara med på ett hörn igen.

Dagens V75-tävlingar kryddas av en jackpott med extra mycket pengar i potten. Kenneth Söderman har gnuggat geniknölarna lite extra och bjuder Trav365:s läsare på ett V75-tips. Han förlitar sig till spikarna Dunder Nalan och Mahagony.

FAKTA

Kenneth Södermans V75-system

V75-1: 2, 8, 10

V75-2: 1 Dunder Nalan

V75-3: 1, 5, 6, 9

V75-4: 1 Mahagony

V75-5: 2, 3, 6, 9, 10, 14

V75-6: 3, 8, 10, 12

V75-7: 2, 3, 4

Systemet är på 864 rader

Michael Carlsson/Minimedia