”Det är en mycket bra segerchans”

Viking Briljant och tränaren Kent Gustavsson.
TRAV

48 miljoner i sjurättspotten – och redan i V75-1 finns ett hett spikförslag.

I alla fall om man ska tro Viking Briljants tränare.

– Jag tycker att han ska ha mycket bra segerchans, säger Kent P Gustavsson.

Sexårige Viking Briljant har att brås på. I syskonskaran finns bland andra Rambo och Solero, båda med efternamnet Briljant, som tillsammans har sprungit in närmare fem miljoner kronor i prispengar.

Viking Briljant har så här långt tjänat knappt 400 000 kronor och att döma av hans senaste insatser har han mycket mer att hämta.

– Jag tycker att han är bättre än någonsin. Tidigare har han haft lite småskavanker som vi har fått jobba med hela tiden men när han nu har fått vara fräsch har han tagit loppen bra och klivit framåt. Just nu verkar han ha sitt livs form, säger Kent P Gustavsson.

"Jag tror på mycket bra chans"

Och det är svårt att säga emot Örebrotränaren. Viking Briljant har imponerat i tre raka segrar. Den första togs via en vass spurt från fjärde par utvändigt och därefter har segerreceptet varit ledning från start till mål.

När V75-spelet den här veckan gästar Jägersro utanför Malmö startar Viking Briljand, precis som senast på Solvalla, från spår fem bakom startbilens vingar. Så det är inte att undra på att Gustavsson andas stor optimism.

– Jag tycker att det ser jättebra ut. Han har ett bra spår och borde få en bra position direkt. Taktiken är upp till Torbjörn (Jansson) att bestämma men hästen är startsnabb och ledningen är guld värd. Motståndet på V75 är alltid hårt men han har varit så bra och trots tuffa öppningar hållit till mål på bra tider så jag tycker att han ska ha bra chans i det här loppet.

Kan han till och med vara ett tänkbart singelstreck för V75-spelarna?

– Som sagt, jag tror att han har mycket bra chans...

Ola Johansson/Kanal 75