”Han bara joggade ifrån motståndarna”

Foto: ALN
TRAV

Lutfi Kolgjini har en ny superhäst på gång.

Under lördagen utklassade tvåårige Raja Mirchi sina motståndare – och vann 500 000 kronor.

– Hästen bara joggade, sa Kolgjini efter segern.

Lutfi Kolgjini har under det senaste årtiondet varit överlägsen i landet på att plocka fram unghästar.

Kolgjini brukar varje år plocka fram nya stjärnor och under lördagen visade Jägersrotränaren upp tvåårige Raja Mirchi i Uppfödningslöpningen med 500 000 kronor till vinnaren.

Raja Mirchi, som startade som storfavorit, kördes direkt till ledningen av Lutfi Kolgjini och sedan blev segern överlägen. Kolgjini lämnade sina motståndare över upploppet och vann med flera längder.

– Raja Mirchi har alltid varit oerhört lovande och i dag joggade han ifrån sina motståndare. Jag hade ett halvt ton kvar i linorna och han skötte det mesta själv, sa en stolt Lutfi Kolgjini i Jägersros vinnarcirkel efter loppet.

Visade glädje

För Kolgjini var det den sjätte segern som tränare i Svensk Uppfödningslöpning. Efter målgången visade han sin lycka genom att sträcka handen i luften.

– Det här loppet är väldigt stort att vinna och man ska visa glädje när man vinner. Det är inte lätt att vinna sådana här lopp.

”Oerhört stort”

För Kolgjini värmde segern lite extra då han följt hästen genom hela karriären.

– Det känns fantastiskt. Jag var med och drog ut honom ur sin mamma när han föddes. Att sedan få följa honom ändå till seger i Uppfödningslöpningen är oerhört stort.

Segertiden blev 1.15,4 över 2 140 med bilstart vilket är ett nytt svenskt rekord för tvååriga hästar.