Tränaren: Hon ska ha en bra chans

TRAV

Thomas Lönn startar fem hästar på Östersund.

Och mest tror han på Bachelores Dream.

– Hon ska ha en bra chans, säger Bollnästränaren.

Foto: Kanal 75
Thomas Lönn.

Thomas Lönns hästar har i år sprungit in 1 756 178 kronor och han har en segerprocent på tolv. I dag har tränaren fem hästar på Östersund.

I V4-1 tar han ut Ares R.B. Så här säger Lönn till ATG.se om chanserna.

– Hästen har jag bara haft i 10 dagar och den får bedömas på gamla meriter, han jagar pengar i första hand.

I V4-2 startar både Flash Coger och Inlines.

– Flash Coger var väl hygglig i första starten för mig, det är en häst med mycket humör och det måste passa honom perfekt för att han ska bjuda till fullt ut. Nu tycker jag att motståndet är lite enklare, dessutom bör ju min häst gått framåt lite så vissa förhoppningar har jag, i alla fall på en plats bland de tre.

– Inlines är också mycket humörbetonad, det ska klaffa fullt ut för att han ska bjuda till. Han ska ha ett lopp i ryggar och speeda till slut, får han ett sådant lopp blir jag inte förvånad om han är med där framme, hästen känns mycket fin i jobben.

I V4-3 har Thomas Lönn sin bästa segerchans enligt honom själv.

– Bachelores Dream var inte som bäst senast, ändå gjorde hästen ett riktigt bra lopp. Hon är åtgärdad efter det och känns riktigt bra i jobben igen. Läget är ju ingen höjdare, löser det sig lite på vägen tycker jag att hon ska ha en bra chans att runda det här gänget.

Så här säger han om sin andra häst i avdelningen.

– Woodland Walley har varit borta länge för en gaffelbandsskada och kommer att få ett snällt lopp. Jag har som snabbast kört 1.20/2100 meter på ett bra sätt och det är en fin häst som jag har en del förhoppningar på framöver. Med tanke på att hästen inte startat på länge ligger jag lite lågt.