Forsbergs attack: ”För tråkiga lopp”

Foto: Kanal 75
TRAV

Hockeyprofilen Kent Forsberg är en stor travälskare.

Nu går han till attack mot svensk travsport.

– Vi har kört fast. Loppen är för tråkiga, säger han till Trav365.

Kent Forsberg deläger tillsammans med sin son, Peter, 15 hästar och varje år satsar de på nya hästar. Nyligen kom beskedet att Forsbergs stora stjärna, Adrian Chip, skadat sig svårt och nu är troligtvis karriären över för den femåriga hästen.

Adrian Chip vann bland annat Orsi Mangelli som treåring och tjänade tio miljoner kronor under sin karriär.

– Det känns otroligt tungt för vi hade siktat på Elitloppet nästa år. Det är alla hästägares stora dröm att få vara med i Elitloppet och den chansen hade vi haft om Adrian inte blivit skadad. Men med hästar vet man aldrig och vi kunde inte förhindra skadan, säger Kent Forsberg.

Var på Vincennes

Kent Forsberg besökte under torsdagen Vincennes travbana i Frankrike för att se på Real de Rabut som han deläger. Real de Rabut startade i ett montélopp och imponerade stort då han från ledningen vann enkelt och tjänade 390 000 kronor.

– Det är första gången jag är på Vincennes travbana och jag måste säga att den ser spännande ut. Det jag gillar med franskt trav är att det ofta blir mycket körning i loppen. I Sverige brukar det ofta bli rätt så tråkiga lopp och det är bara Kolgjini och Svanstedt som kör rejält, säger Kent Forsberg och fortsätter:

– Enligt mig så har svensk travsport kört fast lite. Jag skulle vilja se lite mera tävlande. Som det är i dag så kan man gå och ta en macka efter 500 meter och komma in när det blir upplopp, för det har ändå inte hänt någonting däremellan.

Olika underlag

Forsberg vill även att banorna ska se olika ut.

– Vi behöver inte bara ha tusenmeters banor. Alla banor behöver inte se lika ut och det går att köra på flera olika underlag.