Tränaren: Måste tro på segerchans

TRAV

V65 på hemmaplan.

Då tar Håkan ”Hockey” Eriksson återigen ut storstjärnan Acclaim.

– Givetvis måste jag tro på segerchans, säger han.

För en veckan sedan vann Acclaim på Eskilstunas V65 – trots att hästen hade spår tolv.

I kväll startar han återigen sin stjärna. Och även den här gången har ekipaget fått bakspår.

– Acclaim är på väg åt rätt håll och har det där fina klippet i steget igen. Vi får se var vi hamnar från bakspår men givetvis måste jag tro på segerchans igen, säger ”Hockey” till ATG.se.

Så här säger han om sina andra chanser på hemmabanan:

– Carpaccio (V65-1) har äntligen fått ett bra läge men innerspår över 1 640 på Sundbyholm är lite lurigt och jag är lite rädd för att han kan slå ihop och galoppera. Han håller annars bra form och om han sköter sig tillhör han dem som kan vinna loppet.

– Mina andra i loppet (5 Sixten Tim, 7 Casanova Chip, 10 Decarone) håller också bra form men har sämre lägen och förhoppningarna för deras del sträcker sig inte länge än till pengar.

– M.T.Dennis (V65-2) känns jättefin i träningen. Normalt är han travsäker men senast rullade han över i galopp 50 meter från mål. Från bakspår över kort distans tror jag inte att han vinner.

– 8 Macho Gossip (V65-3) har dragit ett iskallt läge och är egentligen ute över fel distans då han är mer av den starka typen. Men det klart, blir det överpace och han har tur med positionerna har han tillräckligt bra form för att segerstrida.