Ullareds vd om okända hobbyn

Foto: BJÖRN LINDAHL
TRAV

Han har blivit folkkär i tv-succén Ullared.

Nu berättar Boris Lennerhov om sin okända passion.

– Travet är en härlig avkoppling från min intensiva vardag, säger hästägaren och bjuder på ett V75-system.

Serien om det välkända varuhuset har blivit en dundersuccé. Varje vecka pendlar tittarsiffrorna mellan 1,5 till två miljoner tittare. Dokusåpan är ett av Kanal 5:s mest populära program någonsin.

Sedan tio år tillbaka är Boris Lennerhov vd för Gekås i Ullared. Han har nu blivit ett välbekant ansikte i stugorna runt om i landet.

– Det är helt otroligt allting. Även om det har inneburit mer jobb så har det påverkat företaget väldigt positivt. Vi har fått en fantastisk respons, säger Boris Lennerhov.

– I november ökade försäljningen med 75 miljoner kronor gentemot samma månad i fjol. Totalt sålde vi för 470 miljoner i november och så mycket säljer nog inget varuhus i Sverige under ett helt år. Vi ökade också antalet besökare med 2500 personer per dag i november.

– Det är kul men det här med kändisskapet hade jag gärna sluppit. Jag var i Barcelona förra helgen och kollade på fotboll. Där trodde jag att man skulle få vara anonym. Men det var många som kände igen mig och ville prata. Alla är dock vänliga så ännu så länge är det inga problem.

”Härlig avkoppling”

Boris Lennerhov är förstås hårt engagerad i företaget. Arbetet som vd kräver mycket men den lilla tid som blir över lägger han på trav. Han är mycket travintresserad och har ägt flera hästar genom åren.

– Jag följer travet väldigt mycket. Det gäller att ha något annat över till hjärnan förutom arbetet. Travet är en härlig avkoppling och ett avbrott från min intensiva vardag. Det är socialt och så finns det spänning med hela tiden, säger Boris Lennerhov.

Den framgångsrike direktören blev travintresserad för 15 år sedan. Det var via hans bror som tipsade om en travhäst som var till salu. Lennerhov slog till och köpte sin första häst.

– Min bror var travintresserad och jag sa till honom att det skulle vara kul att bli hästägare om det dök upp något intressant. När han sedan sa att det fanns en tvååring till salu för 50 000 kronor var jag tvungen att stå vid mitt ord.

– Hästen hette Costume F.C. och sprang in 1,3 miljoner kronor. Så då fick man ju blodad tand och trodde att det här var enkelt. Sedan har jag ägt många hästar efteråt men de har mest kostat pengar. Så det var lite svårare än man trodde från början, säger han och skrattar.

Vunnit V75-lopp

För dagen äger Boris Lennerhov två hästar. En av dem är dem är unghästtalangen, men skadedrabbade, Exceptional Kemp. Sexåringen har nästan sprungit in en halv miljon kronor och vunnit V75-lopp.

– Han var tidigare i träning hos Peter Untersteiner men finns numera hos amatören Claes Hamrin på Bergsåker. Hästen är mycket bra och var bland annat andrahandsfavorit bakom Going Kronos i en E3-final. Men tyvärr har han varit mycket skadad och vi har därför låtit en amatör försöka få ordning på honom. Sedan har jag nyligen köpt en ettåring som heter Lanzarote Broline. Hon ska gå i träning till Peter Untersteiner.

– Att vara hästägare är en fantastisk hobby och att se sin häst vinna är oslagbart. Jag vinner hellre ett lopp med 25 000 kronor och får gå in i vinnarcirkeln, än är tvåa och tjänar 30 000 kronor. Jag försöker att åka på trav och följa hästarna så mycket jag hinner. Annars ser jag dem på tv eller atg-live på datorn.

”Två bra spikar”

Inför lördagens V75-tävlingar i Halmstad har Boris Lennerhov gjort ett V75-system till Trav365:s läsare. Han avslutar med spikarna Glory Southwind och Local Conch.

– De är mina två säkraste vinnare i omgången. Sedan vill jag även varna för Lobby La Marc i V75-1. Hon var mycket bra senast och är bortglömd. Jag vill även varna för Wiss Rambo. De är mina rysare, säger Boris Lennerhov.

FAKTA

Boris Lennerhovs V75-system till Halmstad

V75-1: 2, 5, 8, 11

V75-2: 3, 4, 5, 6

V75-3: 2, 4, 10, 11

V75-4: 1, 3, 4

V75-5: 2, 3, 6, 8, 9

V75-6: 5 Glory Southwind

V75-7: 2 Local Conch