Nybrink: Jag har sansat mig lite

Spelexperten om flerkuponger och V75

TRAV

Först tänkte jag göra en flerkupong.

Såna sätter jag ju för fasen en gång i veckan.

No problemo.

Närå.

Jag har sansat mig, så lätt är det inte.

Ändå var det faktiskt första känslan efter att ha plöjt lopparkivet och kört lite ankor i badkaret. Kan det här verkligen ge något? Jag gör en fleris. 24 rader gånger 20 kanske. Så ska de tas.

Men jag slog snabbt bort de övermodiga tankarna. En rad med sju rätt får räcka. Jag brukar faktiskt inte lyckas med det mer än drygt varannan gång, he he, eller nåt.

I V75-1 är frågan om Wiona eller Fiona vinner? Wiona är en finsk häst som gjort en start för sin nya tränare, Thomas L Larsson. Hon vann på Färjestad från dödens. Det kanske inte låter så värst imponerande? För Färjestad räknas inte, sa någon, och dödens på en häst alltid stannar (så var det) är väl inget att hetsa upp sig över? Kanske, men jag kan lova att Wiona var förbannat bra och hon vinner bergis det här loppet varannan gång. Bra chans.

Få lite miljonpotential

Motbudet, Fiona Southwind, galopperade 300 kvar senast, som okörd i rygg på ledaren. Får hon smyga med nu (open stretch finns) kan det smälla sista 200. Plockar även med ledaren Lobby la Marc och starka Indra Pine för att få lite miljonpotential.

Axelite spikar jag. Han är klar i V75-2. En start för Timo Nurmos har han gjort och det blev seger direkt. Från ledningen var han helt överlägsen och det såg ut som om korken var ur. Och när finnar väl fått ur korken… Jag skulle tro att Nurmos gillar den här välbyggde bamsingen, han brukar nämligen vilja ha pållar man kan trycka på lite med i träningen. Axelite vinner det här försöket och sen vinner han även finalen på Solvalla annandag jul.

Ryck tussarna

Antingen leder Strong Boy D.E. V75-3 hela vägen eller så blir det Go on Pale som sänker byket i spurten. Guldloppet håller inte så hög klass och att någon annan ska råka vinna känns inte sannolikt. Guldloppen blir alltmer urvattnade under vintern och att man inte kör flerklasslopp i stället är en stor gåta. Lättja? Gammal vana? Ryck tussarna!

Favoriten Pinepower Rose vinner V75-4, om han kan behålla ledningen? Inte säkert att han fixar det och det fick bli fyra garderingar. Ridgehead Cahore är den som kan blåsa förbi i starten, han är äckligt vass den första biten, och i front kan han lika gärna spåra hela vägen. Bakom spetsjägarna finns roliga skrällar som Asterope och Stensro Julius.

Solvalla tar hem V75-5. Först var jag inne på att spika Pasi Aikios löfte Kaliber. Han blir allt bättre och ser dessutom ut som en häst som passar perfekt över aktuella 2 640 meter. Senast joggade han runt allt över opassande 1 640 meter och vann utan att kusken ens började köra med honom.

Hotet kommer från Late Speed, tränad av amatören Jari Åkerfeldt. Han har visat ruskigt bra form på slutet, har spetsläge och körs av Örjan Kihlström.

Har varit grym

I sjätte singlar jag Glory Souhtwind. Han möter Giddson och Giddman och jag vet knappt vem som är vem. Får se nu… Äh, skit samma. Glory Southwind var visserligen oplacerad senast men då låg han sist i en Breeders Crown-final och trots 1.11 sista 700 var han chanslös. Före det har Stig H Johanssonss fyraåring varit grym och jag tror inte att han förlorar med en normal resa.

Local Conch är ett spikförslag i sista. Men eftersom jag lyckats komma snett på honom varenda gång på slutet pallar jag inte rätta in mig i ledet. Inte nu. Vem som vinner om han bränner är svårbedömt men med mina sju streck är loppet troligen överbokat. Prima Stella vinner om jag får bestämma.

FAKTA

Veckans tips

V75-systemet

V75-1: 2, 3, 5, 11 (res 1–7)

V75-2: 3 Axelite (res 6–1)

V75-3: 4, 10 (res 2–1)

V75-4: 1, 2, 3, 5, 6, 9, 10 (res 11–4)

V75-5: 6, 9 (res 3–2)

V75-6: 5 Glory Southwind (res 6–12)

V75-7: 1, 2, 3, 5, 9, 10, 11 (res 8–6)

784 rader/392 kronor

Helgens tips

1. 3 Axelite (Halmstad, V75-2) Bamsing med bra uppgift. Jag spikar.

2. 5 Glory Southwind (Halmstad, V75-7) Bästa hästen. Snabb ut. Tuff. Toppchans.

3. 9 Kaliber (Halmstad, V75-5) Mycket rejäl hittills. Bör krossa allt. Drag.

ARTIKELN HANDLAR OM