Här är hästen som ”somnar” – på banan

Foto: KANAL75
My Lonely Heart
TRAV

Här är hästen som snarkar likt en människa.

Efter målgång av travloppen slappnar stoet My Lonely Heart av så mycket så att hon lägger sig ner på banan och vilar.

– Det är ett otroligt beetende, säger tränaren Mats Karlsson.

Det fyraåriga stoet My Lonely Heart är hästen som agerar som en människa.

När hästen har passerat mållinjen i travlopp så lägger hon sig ner på banan och vilar. Under Örebros lunchtrav på måndagen gick hästen omkull på banan – för tredje gången på ett år.

– Vi har undersökt hela hästen grundligt och veterinären säger att det är samma symptom som när en människa ligger på rygg och snarkar. Det är ett otroligt beteende, säger tränaren Mats Karlsson och fortsätter:

– Det är inga fel på henne och hon är inte het i loppen. En häst som är het kan gå omkull för de kvävs men hon är väldigt lugn och snäll att köra.

”Kopplar bort styrsystemet”

Det är 500 meter efter mål när kusken ska köra av banan som hästen lägger sig ner.

– När hon joggat ner och inte känner spänning längre så kopplar hon bort styrsystemet. Hon går från spänning till vila på väldigt snabb tid och därför går hon omkull.

Vad ska ni göra för att undvika det här nästa gång?

– Vi får prata med veterinären igen och se vad han säger. Men en tanke är att köra ett varv till efter mål så hon inte slappnar av direkt, vi får hoppas att det fungerar.

Är det värt att fortsätta tävla?

– I tävlingsmomentet är det inga fel, så just nu är det bara att försöka hitta på något sätt som fungerar så hon inte går omkull, säger Mats Karlsson.