ATG: Han är den perfekte ambassadören för travet

Jan-Olov Persson och delägaren Magnus Frunck.
TRAV

Karriären är snart över.

Men Järvsöfaks kommer ändå att synas en hel del på travbanorna framöver.

– Han är den perfekte ambassadören för travsporten och han kommer att vara med på olika jippon, säger ATG:s PR-chef Hasse Svennehed.

Hasse Svennehed.

Det är lätt att tappa räkningen när man tar en titt på alla rekord som Järvsöfaks satt under sin 13 år långa karriär. Under söndagen nådde han 200 segrar och på V75 har Järvsöfaks 48 segrar – överlägset flest genom tiderna.

– Järvsöfaks har betytt så otroligt mycket för travsporten och har bidragit mycket till att locka ny publik till banorna. Han har hållit på så länge och är en ohotad mästare. Järvsöfaks blir så klart även viktig i den framtida aveln och han har ju redan nu många duktiga avkommor, säger Hasse Svennehed.

Flera arrangemang

Järvsöfaks är omåttligt populär bland det svenska travfolket – och nu avslöjar Hasse Svennehed att hästen kommer att vara med på olika arrangemang under 2010.

– Han är väldigt populär ute i stugorna. Järvsöfaks kommer fortsätta att vara travets ambassadör och deltaga på jippon, bland annat på pressmötet i Göteborg den 22 januari och på V75-mästaren som avgörs på Åby.

Varför tror du att Järvsöfaks har blivit så populär?

– Han är väldigt fin att titta på och har tävlat så otroligt bra. Sedan har han kommit folk väldigt nära eftersom han varit på så många banor. Hans popularitet är absolut i paritet med Legolas.

Vilket är ditt bästa minne av Järvsöfaks?

– Jag var på plats på Umåker när han tog sin 200:e seger. Det är tveklöst mitt bästa minne. I princip alla i publiken stod och applåderade under hela upploppet. Det var grymt stort. Sedan var det så kul att se Jan-Olov Persson så rörd efter loppet.

Järvsöfaks gör sin sista start på Romme den 28 december.