Skänker inkomst till cancersjuke jockeyn

”Jag blev alldeles bestört när jag hörde att han var sjuk”

TRAV

Galoppsporten sluter upp för cancersjuke jockeyn Daniel Mattsson.

Nu skänker Camilla Moberg, 38, tio procent av sin butiksförsäljning till cancerforskningen.

– Jag blev alldeles bestört när jag hörde att han var sjuk. Jag hoppas det här blir en rejäl slant, säger hon.

Foto: Stefan Olsson
Camilla Moberg.

Jockeyn Daniel Mattsson, 26, fick i oktober mardrömsbeskedet att han hade testikelcancer. Men efter operationen fick han ett ännu värre besked. Cancern hade spridit sig till lungor, lever och buk och cellgiftsbehandling sattes omedelbart in. Just nu genomgår han sin tredje cellgiftsbehandling.

Och galoppsporten sluter upp för Daniel Mattsson.

Den 13 december anordnas ett välgörenhetslopp, ”Charity race”, på Täby Galopp som stöd för honom och andra som drabbats av testikelcancer. Alla jockeyer skänker 1 000 kronor var och flera sponsorer har bidragit med 2 000 kronor vardera. Pengarna går till Karolinska Universitetssjukhusets cancerforskning.

Skänker sin inkomst

Nu kommer ekonomiskt stöd från fler håll.

Amatörtränaren Camilla Moberg driver sedan ett år tillbaka butiken Fru Mobergs Häst & Trailer i Ljungskile. Nu har hon beslutat sig för att skänka tio procent av butikens decemberförsäljning till cancerforskningen på Karolinska.

– Jag blev alldeles bestört när jag fick höra om Daniel. Det var inget att tveka på. Jag kommer att skänka tio procent av summan för all galoppförsäljning. Det borde bli en rejäl slant, säger Camilla Moberg.

Och fortsätter.

– Det är stor sorg i hans familj och jag hoppas att det här kan hjälpa lite. När folk får höra om mitt initiativ så hoppas jag att fler gör samma sak.

Gick bort i testikelcancer

Camilla Moberg har själv haft en tung tid bakom sig. För ett par månader sedan gick hennes svärfar bort i testikelcancer.

– Det var jobbigt så jag vet hur Daniels familj känner sig. Jag hoppas verkligen att han blir bra. Han är så pass ung och stark att han borde klara det.

FAKTA