Revykungen avslöjar: Spelar på trav dagligen

TRAV

Han är landets stora revykung.

Men Peter ”Hjalmar” Flack är även en stor travälskare.

Nu ger han dig de bästa tipsen till V64-jackpotten på Solvalla.

– Jag gillar Timo Nurmos, hans hästar kan vinna flera lopp på onsdag, säger Flack.

Peter ”Hjalmar” Flack.

63-årige Peter Flack fick sitt stora genombrott för ungefär 30 år sedan då han satte upp revyn Rädda Hjalmar i Örebro som blev en braksuccé.

Hjalmar blev snabbt en folkkär figur över hela landet och i mitten av 1980-talet började folk vallfärda till Örebro för att skratta åt Hjalmar.

”Fortfarande lika kul”

Hjalmar har under alla dessa år stannat kvar i det svenska folkets hjärtan och fortfarande görs Hjalmar-revyer.

– Just nu har jag väldigt mycket jobb med mina revyer och det är fantastiskt roligt. Jag har hållit på med revyer hela mitt vuxna liv och det är fortfarande lika kul, säger Peter Flack.

Spelar trav – varje vecka

Men det är inte bara revyer som Peter Flack älskar. Flack är även en stor travälskare och varje vecka spelar han på hästar.

– Jag kollar och spelar på trav dagligen och det är en mycket spännande sport. Hästar är fantastiska djur och i travet har man alltid något nytt att lära. Sedan så är det väldigt spännande att spela en slant och är man en duktig tippare så kan man vinna lite pengar också.

Är du en bra spelare?

– Ha ha, det vet jag inte. Jag spelar inte för så mycket pengar, det brukar bli några hundralappar i veckan. Jag tycker att det är lämpligt att ligga på den nivån.

Tio miljoner i potten

På onsdag är det jackpott på V64 och en ensam vinnare tar hem tio miljoner kronor. Peter Flack kommer se loppen på tv i efterhand – han ska nämligen jobba.

– Jag kommer kolla på travet när jag kommer hem efter jobbet. Det blir perfekt för då har jag lite spänning att se fram emot men troligtvis slutar det väl med att man går och lägger sig förbannad efter att man spruckit i någon avdelning.

Revykungen har läst på V64-loppen och hittat en riktigt bra spik.

– 6 Quattro Composite (V64-2) tror jag vinner. Kusken Kenneth Haugstad är mycket duktig och jag tror den har bra chans. Kan ta ledningen och leda hela vägen. Men den hästen är ingen som gör mig tio miljoner kronor rikare, den blir nog rätt så mycket betrodd.

FAKTA

Peter Flacks V64-tankar – lopp för lopp

V64-1: 8 Count Harry är en intressant häst. Örjan Kihlström har inte kört den och den återkommer efter en paus. I och för sig är det ett dåligt spår men kan Örjan komma ner i ett bra läge så blir hästen farlig.

V64-2: 6 Quattro Composite är min spik i omgången.

V64-3: 2 Center Run fick en invändig resa senast men kan få ett bra lopp i andraspår den här gången. Den här hästen tränas av Timo Nurmos och han brukar alltid ha vältränade hästar. Sedan så kan nian få ett bra lopp bakom tvåan och den ska också streckas.

V64-4: 6 Starbrno (V64-4) kan vara en chansspik. Hästen är bra och den kan få ledningen. Om man inte spikar den så varnar jag för 14 Big River Create som har två raka segrar. Men Björn Goop från springspår, ja då ska de andra hästarna kuta ikapp honom och det blir inte lätt.

V64-5: Klaus Kern är en friskus och skulle han krångla sig fram med 10 Gri Divi Crown så blir den farlig. Sedan är jag lite intresserad av 4 Bright A.E. som Fredrik Pedersen kör.

V64-6: Jag tror på 11 Scargel som även den tränas av Timo Nurmos. Sedan vill jag plussa för 4 Brian Key som går bra under den här årstiden. Det är en Örebrohäst och det vore roligt om han vann.