”6 rätt på V75 ger för dåligt”

TRAV

Det är inte kul att spricka.

Sex rätt på V75, fem rätt på V64.

Usch.

Belöningen är dessutom ofta skrattretande.

Men det finns en lösning.

Jag spelar V75, V64, V65, V4 – name it. Det gör säkert många av er också. Streckspelen är roligast, även om man står i luckan och hämtar ut alldeles för sällan.

När man klarat sig hyfsat genom omgången, men som vanligt spruckit på något dumt krav, någon onödig utgång i jokersystemet, eller bara genom hederlig klantighet. Vad händer då? Jo, då är det dags för en ny besvikelse.

Sex rätt på V75 ger aldrig något. Man blir grymt besviken. Samma sak på V64 – fem rätt är inget att ha. Blaha blaha.

Konstig utdelningspolitik

Förklaringen till de klena siffrorna är enkel. Spelarrangören lägger merparten av vinstpengarna på annat håll. På V75 är fördelningen 40-20-40 procent för sju, sex och fem rätt. Det säger sig självt att siffrorna blir konstiga med den utdelningspolitiken. Sju rätt belönas dubbelt upp jämfört med sex. Samma sak med fem rätt, fem rätt ger alltid oväntat bra i förhållande till sex.

Men har man sex rätt får man ju femmor också, säger någon. Visst, men känslan är ändå att man borde ha fått mer för sexorna.

Samma sak är det på V64: 40-20-40 för sex, fem och fyra rätt. Här är upplevelsen nästan ännu värre. Fem rätt är en långnäsa, särskilt med tanke på att det ofta blir jackpott (ingen utdelning) på fyrorna. Med tanke på det och den skeva utdelningsskalan är det givet att spela enbart V6. Det är där alla pengar ligger. Vanligt V64-spel är idioti.

Konstigt nog låter inte ATG oss göra samma sak på V75. Hur svårt kan det vara?

Positivt överraskad av V65

På V65 är det inte alls lika illa. Där kan man faktiskt känna sig nöjd med några femmor. Förklaringen är att man delar vinstpotten i två lika stora högar, hälften till fem rätt, hälften till sex.

Därför tycker i alla fall jag att man ofta blir positivt överraskad. Man förväntar sig smulor, som på V75 och V64, men får det man förtjänar, hyggliga tröstpengar.

Ja, jag gnäller och tjatar. För – allt är lätt åtgärdat. Gör om fördelningen. Ge en tredjedel till varje vinstpott på V75 och V64. Men då blir ju utdelningen sämre på sju (V75) och sex (V64) rätt! inflikar någon. Visst, men den som vill vinna mycket kan ju spela enbart V6 eller V7.

Eller har jag missat någon detalj?

FAKTA

Veckans tips

1. 5 Turbina (Solvalla, V64-1)

Formstark startkanon. Spets och släpp. Speedar förbi?

2. 9 Ekebys Elvis (Solvalla, V64-3)

Bra i skymundan senast. Enklare emot. Drag.

3. 4 Brian Key (Solvalla, V64-6)

Formintryck senast. Vinner sällan. Rolig megaskräll.

Micke Nybrink