Experten: Starta i Prix d'Amerique

Foto: KANAL75
TRAV

Efter sex raka segrar i Sverige.

Nu vädjar experten Anders Lindqvist till Stig H Johansson:

– Starta Nu Pagadi i Prix d'Amerique, säger Lindqvist.

Stig H Johanssons fyraåring Nu Pagadi har imponerat stort på sistone. Sex raka segrar har det blivit för den snygge fuxen och senaste segern togs på Solvalla. Då krossade Stig H:s stjärna sina motståndare från utvändigt ledaren och efter loppet hyllade kusken Erik Adielsson hästen.

– Han är sinnessjukt bra, sa Adielsson

Experten: Starta i Prix d'Amerique

Efter de imponerande segrarna funderar nu Stig H Johansson på att starta sin häst i världens största travlopp – Prix D'Amerique.

Prix d'Amerique avgörs på Vincennes travbana i Frankrike i januari och enligt experten Anders Lindqvist skulle Nu Pagadi hävda sig väl i loppet.

– Nu Pagadis senast insatser har varit enorma och jag är grymt imponerad av honom. Han har lekt med sina motståndare och som jag ser det skulle han passa perfekt på Vincennes bana. En makalöst trevlig häst, säger Lindqvist.

Tycker du att Stig H ska starta honom i Prix d'Amerique?

– Ja, Nu Pagadi har alla egenskaper en häst ska ha och då årets Prix d'Amerique inte håller högsta klass borde Stig H ta chansen. Jag hoppas att Stig H tar in luft i lungorna nu och satsar mot Prix d'Amerique.

Är Nu Pagadi världens bästa häst?

– Det är svårt att svara på men just nu är han nog inte det. Men jag är helt övertygad om att han bli det, så bra är han, säger Lindqvist.