”Prix d´Amérique är inte aktuellt”

Foto: ALN
Stig H Johansson.
TRAV

Frankrikeexperten Anders Lindqvist vill se Nu Pagadi i Prix d´Amérique.

Stig H Johansson planerar dock inte att starta sin stjärna där.

– I dagsläget känns loppet inte aktuellt, säger Stig H.

Foto: KANAL75
Nu Pagadi.

Frankrikeexperten Anders Lindqvist hoppas – som så många andra – att Nu Pagadi startar i Prix d´Amérique. Nyligen gick han ut och vädjade till Stig H Johansson att satsa mot loppet med stjärnhästen.

– Nu Pagadis senaste insatser har varit enorma och jag är grymt imponerad av honom. Han har lekt med sina motståndare och som jag ser det skulle han passa perfekt på Vincennes bana. En makalöst trevlig häst. Nu Pagadi har alla egenskaper en häst ska ha och då årets Prix d'Amérique inte håller högsta klass borde Stig H ta chansen. Jag hoppas att Stig H tar in luft i lungorna nu och satsar mot Prix d'Amérique, sa Lindqvist till Trav365 i söndags.

”Inte redan 2010”

Huvudpersonen själv är tveksam till det franska storloppet.

– Jag vill också se Nu Pagadi i Prix d´Amérique. Men inte redan nu 2010. Det finns många om och men. I dagsläget känns inte PdA aktuellt. Inte ens om han skulle vara glimrande i loppet 27 december på Vincennes, skriver Stig H Johansson i sin krönika på Trav365.

Stig H menar också att det är många faktorer som måste stämma för att han ska överväga en start.

– Det finns ändå en del bitar som kan stärka intresset. Om han gör en riktigt bra insats på Vincennes, verkar trivas extraordinärt på banan och det kanske inte ser ut att bli en toppuppställning bakom startlinjen. Alla dessa bitar måste stämma innan det ens ska vara värt att fundera på.